Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 31 december 2010

Arbetsförmedlingens idioti

Av Pink Ozzy - 31 december 2010 09:37

Ibland undrar jag varför vi har en Arbetsförmedling. Hittills under 2 år har den inte bidragit till någonting. Dock fick jag ett brev igår som förkunnade att jag inte skulle få mer ersättning eftersom jag inte ringt inom föreskriven tid. Man ska ringa en gång varannan månad och tala om vad man sysslat med. Jag har tidigare fått skäll för att jag ringt 2-3 dagar för tidigt. Då sa dom att man ska hålla sig inom angiven vecka, men att det var OK om man någon gång ringde några dagar försent. I detta fallet tyckte jag att jag vill vänta till den 30/12 i s f den 27/12. På så sätt kunde jag avsluta detta år. Men si det gick inte. Dessutom kom brevet från den idioten som jag bett att få slippa.

Jag slängde mig på telefonen och fick veta att jag personligen måste infinna mig hos AF om jag ska ha tillbaka ersättningen. Jag frågade om vi inte kunde fixa det per telefon eftersom det är några mil till AF. Men det gick inte. Jag  frågade varför och upplystes om att man måste komma in för att visa legitimation!!!!

OK, jag satte mig i bilen kom fram och fick tag i en handledare. Och då börjar det roliga.

När jag frågade honom varför jag stängdes av från ersättningen fick jag till svar:

- Sådana är reglerna!

När jag frågade varför jag måste personligen infinna mig sa han:

- Sådana är reglerna!

När jag sa att jag tidigare bett att få slippa idioten som jag fick brevet av och även sa att han skickat brev till mig om att jag ska söka vissa jobb och att detta är att kasta bort statens pengar fick jag frågan:

- Varför då?

Jag informerade honom då om att det är ganska värdelöst att kräva att jag söker ett visst jobb och att han sedan inte följe er upp detta.

- Jo, men det ska alla göra. Sådana är reglerna!

Vi kollade i hans dator och det visade sig mycket riktigt att han inte följt upp det hela.

Samtalet fortsatte en stund till och han hänvisade hela tiden till deras eminenta regelverk. När samtalet var slut gick jag ut och undrade varför jag inte behövde visa legitimationen som ju var anledningen till att jag kallades in när jag ringde.

Är det månne så att personalen på AF har för lite och göra och sysselsätter sig med att trakassera folk i s f att leta efter lämpliga arbeten?


 
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

31 december 2010 09:59

Kan bara beklaga dina erfarenheter!! Jag har däremot de rakt motsatta. En "handläggare" som inte är samma paragrafryttare. Jag blev kallad till en information ordnad av ett företag. Uteblivet besök skulle innebära att jag blev av med ersättningen osv
Jag förklarade för handläggaren-- helt sanningsenligt -- att just detta företag har jag speciell kontakt med.(För långt att förklara här) Fick då beskedet att jag inte var tvungen att besöka informationen från företaget i fråga. Jag kunde om JAG ville...

Tyvärr är det väl så att handläggarens personliga egenskaper är mycket avgörande vid just den här typen av frågor

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

1 januari 2011 10:27

Problemet är att det finns handläggare med fungerande hjärnor och handläggare som låter regelverket sköta deras tankeverksamhet fullt ut. På så sätt behöver de aldrig ta ställning utan bara hänvisa till det regelverk som de de facto inte följer själva.

 
Gubbfan

Gubbfan

31 december 2010 18:22

Men snälla!
Du har väl tidigare förstått att det inte finns arbete åt alla.
Eftersom tjänstehjonen på arbetsförnedringen förstår detta är de väldigt måna om att krångla till det hela så att åtminstone de har arbete förlåt sysselsättning menar jag.
Sedan är det naturligtvis det där vanliga att man skall trampa på de som är under och slicka röv på de som är över.

Gott bättre år förresten!
Och observera att jag inte uppmanar till att göra revolution.
Det är straffbart från årsskiftet att uppmana till sådant nämligen.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

1 januari 2011 10:28

Du ha så rätt så.
Jasså, man får inte uppvigla till revolution? Men man får väl fortfarande säga "Upp till kamp mot värdelösa handläggare" eller är det också straffbart?

 
susanna55

susanna55

1 januari 2011 15:10

Hade han inte försummat sitt arbete och inte följt upp ditt ärende ordentligt. Han hade inte följt REGLERNA när det gäller de egna arbetsuppgifterna! Ge honom en snyting. Och hälsa gärna från mig :-)

http://susanna55.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

1 januari 2011 15:38

Jo, det var nära att han hade fått en smäll, men nu hade han semester så jag fick ett annat stolpskott. Det jag inte fattar är att när Af söker folk så ska de ha en hel drös med högskolepoäng för att få sina jobb. Är det fel på den grundläggande undervisningen eller är det så ( som jag tror ) att det inte spelar någon roll om du har många högskolepoäng om du inte har känsla för det jobb man håller på med?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Fredag 29 mars 09:21

Läste just en artikel i Aftonbladet.se som var otroligt intressant. Tycker du inte det tycker du inte som jag. Men jag gillar när vanligt folk har ett mål och når dit. Det kan vara många tårar innan man kommer dit, men de gör det. Jag skiter i hur my...

Av Pink Ozzy - Fredag 29 mars 08:48

Nu har rödhaken kommit. Det gör han varje år. Den stannar på vår tomt kring komposten i fem till sju dagar och flyger sedan bort. Sen kommer han tillbaka i höst och gör likadant. Jag har alltid förundrats över att det bara är en, hur han hittar til...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 14:37

Dogge Doggelito hande tydligen sex när han var ca 7-8 och tjejen 15 år. Det berättade han i nåt forum och direkt kommer PK-maffian. Lasse Holm har t ex brutit med Dogge så han får inte vara med i Dobido i sommar. Då ska jag vara jävlig tillbaka och i...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:49

Köper du påskmat eller lever du som vanligt? Själv har vi det nästan som vanligt. Långfredagen äter vi bara Jansson och ägg. Lördag är vi bjudna på påskmat/födelsedag. Söndag och måndag tar vi lite påskmat, men inga mängder. Det var roligare ned ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:31

Såg på Rapport igår hur många kvinnor som dödas av sina män. Jag blir så förbannad och samtidigt sorgsen. Ofta är kvinnorna dessutom gravida. Jag fattar inte hur dessa män tänker, om de ens tänker.  Jag tycker nog att straffen bör göras om. Samtidi...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< December 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards