Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 7 mars 2024

Av Pink Ozzy - Torsdag 7 mars 18:24

Vecka efter vecka och månad efter månad kommer nya rapporter om att det bara blir varmare och varmare på jorden. Den ena platsen efter den andra. Det ena landet efter det andra. Alla mål man har uttalat är bara spex och inget värd eftersom inget land verkligen gå in för det. Man tänker först på sig själv. Miljön och klimatet är körd och blir ett helvete för våra barnbarn.

Av Pink Ozzy - Torsdag 7 mars 18:17

Nu har Kristersson skrivit på det sista pappret. Så nu är Sverige med i NATO? Men varför? Blir det ett tredje världskrig så är det ju kört ändå. Putin kommer i så fall att köra slut på kärnkraften . Vad återstår då? Då är det nog inte många som vill leva bara för att dö långsamt av strålningen.
Så de omkring 90 miljarderna som det kostar Sverige årligen. De pengar hade passat bra inom sjukvården. Men nu har vi Tidömaffian som inte förstår var pengar gör mest nytta. Men inte är det genom att göra mer vapen. Redan nu har NATO betydligt bättre slagkraft än Putin. Hur många kulor och bomber krävs det för att ta död å en människa egentligen? Jag vet inte, men jag vet att det behövs betydligt mer pengar inom sjukvården, skolan och vården.

Av Pink Ozzy - Torsdag 7 mars 17:57

Vid t ex E20 byggs det ett antal "lådor", d v s stora enplaninga 5-10 meter höga och ganska stora. Några byggdes redan för några år sedan på beställning och de har hyresgäster. Men det byggs fler och ännu fler ska det bli. På frågan om hur det är tänkt med dessa svarar ett kvinnligt kommunalråd (eller vilken titel hon nu har) att det fanns 7000 arbetslösa bara i Eskilstuna. Så det var i stort sätt bara att ta dom till dom lediga jobben. Får man överhuvudtaget tänka så om man är kommunalråd? Hur många av dessa kan komma i fråga egentligen? Räknar vi bort invandrare utan utbildning, drogmissbrukare, alkoholister, lata som inte vill jobba, olämpliga med fel utbildning så kan ni ju gissa hur många som blir kvar. Vad gissar du? Jag skulle tro att max hälften.
Betänk att det troligen är många som har jobb just nu och kommer att söka dessa arbeten. Då blir det andra jobb som blir lediga och det är inte säkert att man kan bemanna dom.
Nej, det där får ni nog tänka över igen. De som är arbetslösa är inte så överdrivet glada över att jobba, eller så saknar de utbildning o s v. Till alla kommunalråd i Sverige vill jag bara säga att ni kommer att få jobba häcken av er innan projekt likt detta rullar som det ska.

Av Pink Ozzy - Torsdag 7 mars 09:36

Nu har man gjort en översyn av våra myndigheter och konstaterar att man är 367 och inte 342. Är inte det höjden? Vore kul om de drogs in eftersom de ju inte gjort något avtryck i samhället.  Ingen visste ju om dom så då finns de väl inte. 

Nu förutsätter jag att regeringen föregår med gott exempel och drar ner på 25 myndigheter. De hade väl troligen en saftig lön, en del hade fri bil, mobil mm. Dessutom måste de ju ha nånstans att arbeta. Borde väl totalt blir några miljoner i besparingar som kan gå till vården. De kan väl inte  bara registrera in dom och så är allt bra.

Av Pink Ozzy - Torsdag 7 mars 09:04

Igår var jag med om något märkligt. Jag har i o f s varit med om det tidigare, men då var det akut. Nu var det en kallelse till ett sjukhusbesök kl 19.30 Det var övertid på den här avdelningen.
Det får mig att tänka på en sak. Det ska ju sparas inom vården. Hur ska de lyckas med det när de redan måste jobba över?
Nej, ingen vårdande personal som sköterskor och läkare ska bort! De är de viktigaste vi har. De tillhör gruppen "våra stöttepelare" och måste finnas. De får aldrig bli färre utan möjligen fler.
Men nu har ju Tidögerillan dragit in miljoner från sjukvården för att man har sagt att skatten inte ska höjas. Då dras det ner istället. DET ÄR SJUKT!

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2024 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards