Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 20 mars 2024

Av Pink Ozzy - Onsdag 20 mars 19:09

Om du kanske minns så var det en viss Ebba Busch som sa att det var slut med vindkraft. Nu skulle det bli kärnkraft. Men sen hände det någonting. Opinionen börjar prata om vindkraft, forskare börjar prata om vindkraft och alla tycks plötsligt vara ense om att det nog inte var så tokigt med vindkraft.
Men hur ska nu Busch och Tidögänget ta sig ur detta? Jo, då kom de på den lysande idèn att kalla hela härligheten för "kortsiktig lösning". Man låtsas som om de ska ta bort vindmöllorna framöver och ersätta dom med kärnkraft före 2045. Tror jag inte på. Jag tror fortfarande på nån annan lösning. Något som någon liten Uppfinnarjocke kommer med och som både är fossilfritt och fri från kärnkraft. För något som ingen har pratat om är att kärnkraftverk varken är fossilfritt och fri från kärnkraft.
Ja men tänk efter. Hur många 100 lastbilar krävs det för att köra gods till blivande kärnkraftverk? Eller ska jag fråga hur många 1000-tals lastbilar som behövs för att bygga ett kärnkraftverk. Det är dessutom grävmaskiner, kranar, bulldozers, arbetarnas bilar t o r jobbet under byggandet och mycket mycket annat. Räkna ihop allt vad det kostar att bygga dessa fordon och vad de kostar att bygga och driva under bygget. I mina ögonen är det också fossilt bränsle. Visst kör man med lite tur ihop ett kärnkraftverk, men jag är inte klar. Från denna kostnad som ett kärnkraftverk och kärnkraftbygge ska du dra vindkraftbygget vilket flyttar fram tiden för vilket det var tänkt att bygget ska vara intjänat, om någonsin.
Så har vi någon duktig matematiker som kan summera ovanstående tror jag många börja leta efter den nye uppfinnarjocken som löser världsproblemen. Vi har både luft, vatten ( vågor ) och sol. Dessa kan utvecklas betydligt mer och det bästa, är jag säker på är att det är kärnkraft fritt och fossilfritt. Dessutom går de i tid och evighet.
Hänger du med? För du inte det så var inte ledsen, det är knappt jag gör det själv. Men Busch för det säkert, men hon har ännu inte kommit på något hon ska säga för att ta sig ur kärnkraften. Kanske kan hon använda en falukorv som trollspö.


Av Pink Ozzy - Onsdag 20 mars 09:54

Återigen slår PK-regeringen till. Ja du vet den regering som snappar upp något och sen snabbt hittar på en åtgärd även om den inte hjälper nånting. Nu var det alla dessa hudvårdsprodukter. Allt för många unga neråt 10 år använder sig av produkterna. Nu ska inköpsåldern höjas. Regeringen tror att det kommer att hjälpa.  För mig gör det inget. Vare sig jag eller min fru använder sånt som inte läkaren har sagt till om.

Men nu är det så att småkidsen inte ska få köpa sånt. Kommer det att funka? Aldrig i livet. Kidsen har både kompisar och föräldrar som köper ut åt dom. Dessutom är det nog lätt att sno på apoteken. Eller varför inte från mammas nattduksbord? Sedan finns det andra sätt också. M a o en lag som är helt verkningslös. Men nu slår Tidögerillan  sig för bröstet och kan säga att de gjort något. Men som vanligt blir inte resultatet vad dom har tänkt sig. Tänk om dom först tänker efter innan de kommer med sina tokiga utspel. 


Av Pink Ozzy - Onsdag 20 mars 09:41

Socialstyrelsen har kommit ut med nya riktlinjer om vilka med ADHD som ska prioriteras. Jag tycker att det är helt fel. INGEN ska prioriteras utan alla ska tas om hand. Man skäms ju när man vet att vi har en regering vars främsta mål är så låg skatt som möjligt i s f att man tar ut HÖGRE skatt så vi får MER pengar till skola, vård, omsorg, polis, räddningstjänst och liknande tjänster som betalas av staten. 

Och börja inte klaga på invandrare igen. De allra flesta är mycket trevliga, välutbildade och bra människor. Men ta gärna hand om dom som inte sköter sig, det har jag inget emot. De som gör rätt för sig ska man dock inte röra. De invandrare som sköter sig betalar ofta mer lön an många andra och är på så sätt en dubbel tillgång för Sverige och dess befolkning.

Men sluta med att prioritera folk. Ok, i vissa fall måste man. T ex om man har 2 på akuten och 1 kan dö om hen inte tas om hand direkt. Då är det självklart att hen ska tas om hand först även om jag legat och väntat 12 timmar längre. Men att dela in folk med ADHD i olika grupper känns helt fel. ALLA har rätt till samma läkarvård. 

Förbjud privat sjukvård så går alla det bättre.


Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2024 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards