Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 7 december 2020

Lars Vilks har eget ansvar

Av Pink Ozzy - 7 december 2020 16:49

Flemming Rose går idag ut i DN och kräver vårt stöd för konstnären Lars Vilks. Du vet, han som ritade Muhammed som rondellen 2007. Sen dess ligger han rätt pissigt till. Inte så konstigt. Muhammed är något mycket stort inom islam. Alla, så även Lars Vilks , vet om detta. Varför då göra en nidteckning av Muhammed? Jo, Vilks ville tjäna lite publicitet. Något som du, jag och andra skattebetalare får betala miljoner för. Detta för att han nu i över 10 år fått statligt beskydd av polismyndigheten. Detta kostar massor. Så hans avsiktliga idiotiska felsteg kommer vi att få betala för tills han dör. Och var fan är coronan en sån här gång?
Visst, jag tycker också alla ska ha rätt att säga och måla vad de vill, men de ska också tänka på eventuella konsekvenser.
Du får ju inte säga ett ont ord om Thailands kung, Putin, Kim Jong Il, och många fler. Och då gäller det att knipa igen. Detta gäller även en publikkåt Vilks.

#larsvilks #Vilks #rondellhund #muhammed #islam #muslimer #håll käft #fatva

 
 
Amisa

Amisa

7 december 2020 17:47

Jag tycker det är lite märkligt att man bara gör den här frågan till att bara handla om att muslimer är så överkänsliga. Vad jag kan komma ihåg så var inte Ecce homo utställningen på 90-talet heller särskilt poplär. Den skildrade Jesus och hans sällskap som homosexuella och transvestiter och inte tycks det mig att kristna var mer toleranta mot den fria konstens uttryck än muslimer. Även där blev fotografen mordhotad och utställningslokalen var tvungen att genomsökas av bombhundar.

http://min-inre-vagvisare.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

7 december 2020 18:44

Du har så rätt. Men som jag också skrev så namngav jag ett antal personer som man inte heller få skoja om. Respekten för andras åsikter är rätt dålig i västvärlden.
Att t ex göra Jesus till höger och transvestit tillhör också de saker man kan tänka, men behöver inte ge uttryck för. Det gör bara dom som vill ha extra uppmärksamhet. OK, men ta straffet också. Det är ungefär som killen som går över ett övergångsställe utan att se sig för bara för att han tror han har RÄTT till det. OK, han blir nog ett gladare lik.

 
Ingen bild

Anders

7 december 2020 18:09

Problemet är islam, som är en totalitär ideologi.

Pink Ozzy

7 december 2020 18:38

Problemet är att vi s k "vita" har svårt att acceptera andra kulturer och tror att vi står över alla andra.

 
Ingen bild

Anders

7 december 2020 22:37

Menar du att i andra kulturer, som i det här exemplet i muslimska länder, så möts en person som uttrycker en avvikande åsikt med större förståelse?

Jag förnekar inte att Sverige är en ankdamm och det finns mycket oförståelse åt alla möjliga håll, men det är en annan sak.

Pink Ozzy

8 december 2020 10:37

Det, det säger jag absolut inte. Vet inte hur du får ihop det. Har du en avvikande åsikt i dessa länder straffas du också enligt deras, i mina ögon, oftast felaktiga lagar.

 
Ingen bild

Anders

8 december 2020 22:53

Vi verkar vara eniga om problemet med att acceptera andra kulturer inte enbart är något som finns i västvärlden.

Sedan finns det också någon form av gräns. Om man fullt ut accepterar andra kulturer så har man ju inga egna värderingar.

Pink Ozzy

9 december 2020 18:11

Det har du i o f s rätt i. Men den egna värderingen kan ju sträcka sig till att man accepterar andra kulturer om de accepterar mig. Så långt sträcker jag mig. Men sedan accepterar jag inte att man dödshotar folk för att man t ex målar en rondellhund som Muhammed. Men ibland måste man acceptera att andra inte har vår uppfattning om rätt och fel. Och vad är egentligen rätt och fel. Varför har vi i väst alltid rätt?
Varför har vi rätt att suga ut U-ländern?
Varför hade vi rätt att bara kliva in i nord- och sydamerika och ta över dessa kontinenter?
Varför har vi rätt att tvinga på folk kristendomen?
Jag kan hålla på så en halv dag. Vad som är rätt och fel utgår ju från mig och mina värderingar. Du har andra, kineser har andra, muslimer har andra....
Nej, det vore enklare om folk sökte lösningar i s f konfrontation. Och håll med att religionen ät roten till det mesta som är ond på vårt klot.

 
Ingen bild

Anders

10 december 2020 18:43

Jag kan hålla med om att rent medmänskligt så är det onödigt att skända det som är heligt för någon annan. Det gäller både rondellhundar och Ecce Homo-utställningar.

Samtidigt kan man fråga sig vad som är en rimlig reaktion på en sådan kränkning. Att Lars Vilks fortfarande lever under dödshot är ju en ganska extrem konsekvens. Om det vore likadant för Elisabeth Ohlson Wallin skulle man inte säga att hon får skylla sig själv, utan lägga skulden på dem som mordhotar. Detta även om man kan tycka att själva utställningen är en onödig kränkning.

Vi i väst och i Sverige har nog olika värderingar, bland annat utifrån vilken livsåskådning eller religion man har. Men religioner och livsåskådningar ser olika ut. Beroende på vad man själv står för, så anser man att vissa är bättre än andra. Och det finns väl inget skäl att tro att det i alla fall *finns* rätt och fel i dessa frågor. Annars skulle vi väl inte bry oss så mycket? Exakt vad som är rätt får man förstås försöka undersöka och argumentera för i möjligaste mån.

Vi människor kan väl, oavsett åskådning, ha svårt att lyssna på varandra, så det finns ett problem redan i att vi är människor. Men sedan är olika religioner och livsåskådningar olika. Muslimer är ofta trevliga och jag brukar trivas i deras sällskap, men islam är en annan femma.

Pink Ozzy

10 december 2020 22:57

Det är väl ungefär det jag säger i mina kommentarer. Vem har rätt och vem har fel . Men vad jag i grunden menar är att t ex du går ju inte ut på stan en lördagskväll och muckar gräl med 2 muskelknuttar på 2 meter. Då vet du ju att de slår ner dig. Du vet att de inte får, men för säkerhets skull tar du en liten extrasväng runt dom. Detta för att du inte har något att vinna på det. Vilks däremot skulle kanske gå på dom för att få tidningsrubriker. Vi har alla olika begränsningar inbyggda i vår hjärna som snabbt som ögat gör en konsekvensutredning.

 
Ingen bild

Anders

11 december 2020 01:45

Det är förstås en sida av det hela. Samtidigt måste jag se islam som ett reellt problem. Att om man lämnar islam, så är det egentligen dödsstraff. Om man kritiserar Muhammed så är det dödsstraff. Och detta är inbyggt i religionen, från Muhammeds egen tid. När jag ser Lars Vilks i det sammanhanget så har jag svårt att lägga betoningen i problematiken på Lars Vilks ansvar.

Pink Ozzy

13 december 2020 23:15

Alla ansvarar väl för sig, eller?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 12 maj 14:50


  Så det kan gå. Jag accepterar dom, men är ingen fan av dom och skulle aldrig vilja vara. De får väl leva sitt liv. Jag delar inte mitt. Hela klanen är som ett stort skämt.   ...

Av Pink Ozzy - Söndag 12 maj 09:54

Lyssnade en stund på radion igår eftermiddag.  De intervjuade bl a en tjej som missade bussen in till Malmö med blev kjutsad dit. Hon var så enormt lycklig över att få vara på det enorma området i stadsparken.  Alla var glada och lyckliga. De älskade...

Av Pink Ozzy - Söndag 12 maj 09:29

Jaha, då var eländet ,ESC, över. Vi satte på vid 21,30 och nånstans vid 21,45 sov jag i fåtöljen. Frugan väckte mig vid 22-tiden och sa att hon skulle lägga sig och då gjorde jag det också.  När jag vaknade i morse och fick reda på vem som vann bar...

Av Pink Ozzy - Lördag 11 maj 12:26

Ryssland är utesluten från ESC.  Helt rätt. De för ett svinaktigt krig mot sin granne Ukraina.  Sen har vi Israel som får vara med för att de har god vänskap mot väst och då speciellt USA.  Och till sist den nederländska artisten Klein som tydligen...

Av Pink Ozzy - Lördag 11 maj 09:52

Nu blir det ESC med Israel men utan Ryssland.  Så skenheligt. Tar man helt rätt bort Ryssland borde man självklart ta bort Israel också. Men då kommer MR USA in i spelet och begränsar leveranser av vapen till Israel lite. Just så mycket som de tror a...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30 31
<<< December 2020 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards