Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 8 februari 2022

Av Pink Ozzy - 8 februari 2022 19:52

Det var visst partiledardebatt på TV igår. Nej, jag tittade inte. Orsaken är ganska enkel. De snackar för mycket skit.
Hörde lite på nyheterna och läste lite i tidningarna och det blev ungefär så som jag antog. D v s nu pratar man bara om sådant som ligger i närtid, dyr el. Skola, vård och kriminalitet tycks man redan har glömt. Mest osmaklig var den "Krist"demokratiska Ebba Busch som gav en skrämmande falsk bild om varför de stackars barnen inte kommer att få åka på semester mm. Vilket skandalöst skitsnack. Sluta röka, drick ingen sprit och ägna mer tid åt barnen i s f sociala medier så blir det betydligt mer pengar över än vad elprishöjningen innebär för dom som bor i en lägenhet. Lite skillnad blir det för villaägarna, men de borde väl ha en betydlig större marginal med tanke på att räntorna kan gå upp framöver.
Men jag frågar mig varför man i så stor utsträckning pratade el? Jo, det är ju just nu populistiskt. D v s de prata om något du går på. Kriminalitet, vård och skola berör ju inte din plånbok - direkt. Men absolut till stor del indirekt via skatter och avgifter. Dessutom glömde fröken Busch en mycket viktig sak. DET ÄR INTE SOSSARNA SOM ÄR SKULDEN TILL PRISHÖJNINGARNA! Det är en myt som Busch och Lill-Uffe vill framhålla. Hela Europa har fått höjda elpriser. I t ex Tyskland med det dubbla för många. Är det också Magdalena Anderssons fel? Nej, det började med att det skulle dras gasledningar från Ryssland. Nu sitter man i rävsaxen när Putin höjer priserna. De som följt mig i åratal har sett att jag varnade för detta redan då.
Att man aldrig lär sig.
Och framtida partiledardebatter? Nja, börjar kanske titta när jag får höra att den desperata högern kan föra vettiga diskussioner i s f hån och skitsnack.

#Partiledardebatten #elpriser #högaelpriser #populister

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2022 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards