Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 10 februari 2022

Av Pink Ozzy - 10 februari 2022 17:48

Äntligen! Har lobbar för detta sen friskolorna kom till. Vad jag menar är att de inte ska kunna stoppa skattepengar i egen ficka. Varje skola ska bara få så mycket pengar den behöver för verksamheten.
Som det är nu kan inte kommunala skolor välja sina elever. De har en skyldighet att ta emot alla elever som vill, måste eller kan inget annat. Friskolorna har där helt andra möjligheter, även om det officiellt inte ska gå.
Jag ska ta ett exempel. Hur många barn med diagnoser söker och kommer in på en engelsktalande skola? Inte många inte.
Därför bör pengarna fördelas efter barnens färdigheter. Ett barn med låga betyg kräver betydligt mer kraft än ett barn med höga betyg och motivation för skolan.
Finns ett fåtal undantag. Några friskolor finns på orter där inga kommunala skolor vill var och närmaste kommunal skola kanske ligger nån timme bort. Där bör man inte kunna kräva att låg och mellanstadiebarn ska åka en timme med t ex buss enkelresa. Är det någon friskola som öppnar ska man självklart ha detta I baktanke. Men inte heller där ska vinsterna in i fickorna på aktieägarna.
Magdalena Anderssons utspel är därför klokt, även om hon inte går hela vägen och är lite mer diplomatisk än vad jag behöver vara.
Ta muslimska skolor. De måste följa svensk läroplan och skötas som en svensk skola. För att barnen ska hamna rätt i samhället skall språket vara svenska med hemspråksundervisning. Det må vara muslimska timmar, men även andra religioner skall barnen få rätt utbildning I.
Ja, jag kan nog fortsätta länge men jag tror du fattar min poäng.

#friskolor #kommunalaskolor #vinster #skattepengar #muslimskaskolor #magdalenaandersson #ingavinstertillaktieägarnaavfriskolor #skolpengefterbehov #skolundervisningpåsvenska

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2022 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards