Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 2 februari 2024

Av Pink Ozzy - Fredag 2 feb 20:02

Jag jobbade ca 8 år på en skola och märkte en sak. Säkert 90% av buset har någon form av problem hemma. 

Det är droger från alkohol till olika sorters knark. De kommer även från familjer med låga inkomster, mycket bråk, ingen omsorg om sina barn o s v. 

Med dom förutsättningar är det kanske inte så lätt att hålla sig på rätt sidan lagen. De kompisar dom får sitter oftast i samma sits och har en lika jävlig barndom. Nu är frågan vad Sverige skulle kunna göra. 

Stöd. Massor av stöd hemma och i skolan.  Skolan ska gå allt de pekar på för att håller hen på rätt köl. Jag har ingen siffra, men vad kostar inte hen resten av livet i mord, knark, stölder, förstörelse och mycket annat och vad skulle de kosta om man kunde hålla hen på rätt köl?

Hag tror att svaret på frågan är galet enkel. Varför är det ingen som gör något åt detta? Varför har vi bara dessa kvartalsbudgetar. I detta fall borde det finnas en särskild 10-årsbudget.

Nu kommer detta aldrig att ske eftersom man är för feg och vill inte lägga ut pengar på framtiden. Istället bygger man upp hängen.Tyvärr

Av Pink Ozzy - Fredag 2 feb 19:48

I Tyskland demonstrerar man för att förbjuda högerextrema partier. Men är det rätt väg att gå? Då kan de ju bara skapa ett nytt parti och så är dom på banan igen. Visst, man kan förbjuda högerextrema grupperingar och möten, men vad löser det?  Det kanske t o m blir så att de får en svensk som tycker det är lite spännande utan att för det del ha en aning om vad dessa partier och grupper står för och har för mål. 

Nej, jag tror att det bästa är att hålla val dom vi är vana vid och ha ett bättre och mer hållbart program. Sedan är det mycket viktig att visa på alla lögner man håller sig med så folk får upp ögonen. Men förbjuda är nog inte den svenska vägen.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
<<< Februari 2024 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards