Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 7 februari 2024

Av Pink Ozzy - Onsdag 7 feb 17:07

Äntligen börjar det hända saker.  Koranbrännaren Salwan Momika kastas ut från Sverige till sitt hemland Irak. Äntligen visar Sverige att man inte gör som man vill i Sverige utan att man ska respektera varandra och varandras religioner och kulturer.

Av Pink Ozzy - Onsdag 7 feb 11:39

Jag blir knäpp på dessa s k A-traktorer, d v s bilar som får gå i max 30 km. Jag skulle bara en kort bit idag för att ta några prover. Plötsligt blir det stopp. 15 bilar på en smal väg med mycket mötande fordon. En sån där A-traktor kör i sina rättmätiga 30 km/h och stoppar upp trafiken. Samtidigt gör bilarna i kön allt mer våghalsiga omkörningar. Efter en stund blir det min tur och efter omkörningen kunde jag gasa på i 70 i nån minut.

Då är det mer eller mindre stopp igen för ett 15-tal fordon med mig sist för några sekunder innan kön fylls på bakom mig. Ytterligare en A-traktor ligger först i kön och förstör morgonen för ett stort antal bilister som troligen ska till jobbet. 


Nej, skrota A-traktorerna och ge grabbarna en cykel. Det klarade jag och många med mej sig med. T ex till skolan, tjejer, kompisar, bad och t o m ett större bad med bassänger som låg 15 km hemifrån. Det gick jättebra även med en oväxlad cykel. 


Men nu har ju ungarna blivit så lata så de måste åka bil som går max 30 eller så måste föräldrarna skjutsa dom till och från skolan eller till nån aktivitet. Att röra sig själv är tydligen inget ungarna orkar med nuförtiden.

Sorgligt.

Av Pink Ozzy - Onsdag 7 feb 11:29

Det skulle hållas en minnes turné för Börje Salming men nu har arrangören spelat bort alla 4 miljonerna han har fått in i biljettintäckter. Det är fördjävligt och helt oförlåtligt. Han hade tydligen haft ett spelberoende tidigare och nu återfallit i det. Varför spärrade han sig inte hos alla spelbolag efter första gången? Det borde inte vara så lätt och gå i konkurs.  Han borde få leva på existensminimum tills allt är avbetalt. För att inte biljettköparna ska behöva vänta på pengarna borde någon statlig enhet betala ut pengarna och se till att han betlade in allt som är utöver existensminimum. Han ska inte komma undan med en konkurs och sen fortsätta som vanligt. 

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
<<< Februari 2024 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards