Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under december 2020

Av Pink Ozzy - 9 december 2020 18:01

Det här går ju inte. I Stockholm har man snart fler coronasmittade än vid det första utbrottet. Och inte är det Tegnell eller Lövféns fel, fast högerkanten och ett stort antal idioter gärna vill få det till det. 

Nej, felet ligger på var och en. Man skiter fullständigt i rekommendationerna. För att få slut på det hela skulle man behöva införa lagar NU som säger följande:

  • Inte fler än 8 personer nånstans. Gäller även samlingar utomhus
  • Avstånd på 3 meter både inne och ute. 
  • Stäng kollektivtraffiken eller släpp in max 8 per buss/vagn med behörigt avstånd
  • Stäng Ullared, IKEA och liknande köpcentra i hela landet
  • Stäng restauranger
  • Inför 3 meters avstånd i alla slags köer. 
  • Släpp inte in fler än 8 personer i några affärer. Helst ska besök bokas i förväg. 
  • Stäng ner alla sportevenemang

Brott måste beivras med fängelse eller mycket höga dagsböter. 


En månad! En månad av ditt liv för att rädda människoliv. Kanske ditt. Är inte det värt det?


Av Pink Ozzy - 9 december 2020 17:48

Jag var en vän av julen i många år, men blev lite anti när det helt enkelt blev för mycket. Nu börjar många att julpynta i oktober och slutar i mars. VARFÖR??????

Första advent till 20 dag Knut, sen räcker det. Skulle det vara så, så fanns ju julkänslan kvar. Och alla dessa jullåtar seom spelas från november och året ut. Jag spyr snart åt dom, även om jag har några favoriter. 

Visst, vi har både barn och barnbarn i drivor, men juklapparna köper vi lite då och då under året. På så sätt slipper man hela hysterin i december. Det blir dock lite annorlunda i år i o m coronan. Vi blir ensamma fast 2 av barnen men barnbarn bara bor ett 100-tal meter härifrån. Men deras yrken gör att de lätt skulle kunna smittas och jag vill inte ta risken att dö i januari. 

Nåja, åter till "julhatet" i år är det andra året vi skippar julgran. Visst, skogen har gett oss många granar genom åren, men det räcker nu. Bara en massa jobb, Vi håller oss till ljusstakar och annat i och kring fönstren samt lite dukar här och där. 

Och fast vi är pensionärer ser vi på julkalendern. En kalender som jag tyckte var riktigt usel efter första avsnittet, men tycker mer och mer om. Dock ifrågasätter jag fortfarande varför man inte gör den för barn från 4 år. Nu är gränsen satt till 6 år och även det är för lågt. Men bra är han. I varje fall för oss pensionärer.   

Men visst bryter vi mot våra oskrivna lagar ibland. T ex har vi ätit upp en hel Aladinask. Men det blir också den enda. Usch, de har snart gjort om hela asken och inte mycket till det bättre. Är väl bara Höstnougat som de sista åren kan anses vara en smakhöjare. Resterande smaker de senaste 10 åren kan de lika bra sluta med. 

Var är körsbäret, trillingnöten och mandeln? Bara för att ta några exempel. 

Men hur det än är och hur det än blir så ska ni ha en


Riktig God Jul.

Av Pink Ozzy - 8 december 2020 10:53

Svensken anser sig ju i gemen vara lite smartare än många andra, trots att h ex Pisa säger något annat.
Men vad säger sunda förnuftet? Här säger Tegnell och Löfvén att hålla avstånd, vara högst 8 och tvätta händerna och sprita dom.
Sen finns det folk i vårt samhälle som gnäller om att de inte inkluderat munskydd och en total nedstängning i det hela också.
Jag förstår ingenting.
Om nu alla gör som de är ålagda OCH de som vill använder munskydd och stannar hemma är väl pandemin snart över?
Men nu är det tyvärr så att bara EN DEL följer FHMs råd och restriktioner tyvärr. Så smittan sprider sig.
Dessutom har vi en grupp som inte kan sätta på sig munskydd och stannar hemma eftersom ingen kommenderat dom att göra det. Att på eget bevåg sätta på sig en mask går väl inte, för då är dom väl inte tillräckligt tuffa. Det gäller ju att inte sticka ut.
Nej, följ råd och restriktioner . Detta gäller alla.
Och ni som vill att folk stannar hemma med munskydd på ska självfallet föregå med gott exempel. Jag förstår inte varför ni måste bli beordrade.
Lev väl.

#corona #covid-19 #tvättahänderna #spritahänderna #hållavstånd #sättpådigmunskyddomduvill

Av Pink Ozzy - 7 december 2020 16:49

Flemming Rose går idag ut i DN och kräver vårt stöd för konstnären Lars Vilks. Du vet, han som ritade Muhammed som rondellen 2007. Sen dess ligger han rätt pissigt till. Inte så konstigt. Muhammed är något mycket stort inom islam. Alla, så även Lars Vilks , vet om detta. Varför då göra en nidteckning av Muhammed? Jo, Vilks ville tjäna lite publicitet. Något som du, jag och andra skattebetalare får betala miljoner för. Detta för att han nu i över 10 år fått statligt beskydd av polismyndigheten. Detta kostar massor. Så hans avsiktliga idiotiska felsteg kommer vi att få betala för tills han dör. Och var fan är coronan en sån här gång?
Visst, jag tycker också alla ska ha rätt att säga och måla vad de vill, men de ska också tänka på eventuella konsekvenser.
Du får ju inte säga ett ont ord om Thailands kung, Putin, Kim Jong Il, och många fler. Och då gäller det att knipa igen. Detta gäller även en publikkåt Vilks.

#larsvilks #Vilks #rondellhund #muhammed #islam #muslimer #håll käft #fatva

Av Pink Ozzy - 6 december 2020 11:17

Har helt glömt bort att Greta Thunberg skulle ta över DN idag. Började läsa den digitala tidningen och efter nån halvtimme reagerade jag över det välskrivna och intressanta innehållet. Just då såg jag att det var Greta som bossade idag.
Mycket bra initiativ och en mycket bättre tidning. Tyvärr bara för en dag. Vi får väl hoppas att DN drar lärdom V denna dag och fortsätter i samma stil framöver.

#gretathunberg #DN #chefredaktör #sanningsenlig #merasådantdn #trovärdig #morgontidning

Av Pink Ozzy - 5 december 2020 11:24

Det är nog dags för herrarnas skidlandslag i både längd och alpint att byta flagga. Tittar man på de 15 bästa efter varje tävling så har de i regel rött i flaggan. Många har också vitt eller blått.
Men vad har Sverige? Ljusblått och gult ! Det funkar ju inte med gult i flaggan. Fråga Ukraina. Det går inte bra i dom sorterna för dom heller.
Nej, fram för ett rött kors och en vit botten. Då jävlar hänger vi med igen.

Av Pink Ozzy - 4 december 2020 23:40

Blir så djävla trött på er.
Nej, inte ALLA er utan bara dom som gnäller på Tegnell och Lövfén. Men det är såååå svenskt. Gör man fel så skyller man på någon annan.
Precis så är det nu. I Tyskland har man stängt ner i tid. Hade vi gjort det i Sverige också så hade vi kanske haft samma utveckling. Men DÅ hade det blivit ett jäkla liv på krogar och annat. Men Merkel står över sådana småaktigheter och stänger ner. Hade vi stängt ner på samma sätt som Tyskland hade nog resultatet blivit lika det som är nu i Tyskland. Ö
Skillnaden är tyvärr den krassa verkligheten. I Sverige har de mycket gamla och sjuka dött. Många nedsövd.
I Tyskland har man stängt ner och låtit de mycket gamla leva....några veckor och kanske några månader till. Oftast p g a sjuksköterskorna uppoffringar . Men det syns inte i statistiken...
Nu får du fundera på vad och vilket som är bäst.
Tacksam för en kommentar.

Av Pink Ozzy - 4 december 2020 23:23

Nordisk kombination är några och troligen finns det fler i backhoppning.
Vilka?
Jo, fuskarna.
Först bantar man ner sig till grotesk minimalitet och sedan fyller man kalsonger mm men strumpor och disktrasor för att komma upp över minimistorlekarna.
Nu får de väl ta tag i detta. Backopparna ser ut som små undernärda barn men får hoppa ändå.
Vad är det för fjoll"sport" numera?
Annat var det på Boklövs tid. Men inte fick han den credd han förtjänade. Nej, han som numera har ett hopp uppkallat efter sig och så som alla hoppar numera, fick poängavdrag på sin tid.
Numera får man varken poängavdrag eller skatteavdrag när man fyller en redan stor dräkt med kalsonger, strumpor och disktrasor...
Tänk så snett det kan gå....

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30 31
<<< December 2020 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards