Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 18 juni 2022

Av Pink Ozzy - 18 juni 2022 10:57

Märkligt! Vi har fortfarande arbetslösa trots att det finns massor av lediga arbeten. Visserligen kräver många arbeten en utbildning, men det borde gå att lös om man tar det i små steg. Om vi tar ett exempel. Vi tar en undersköterska som kan tänka sig att bli sjuksköterska. Låt regionen betala en stor del av lönen under utbildningen. Sen har vi outbildade som efter några år kanske kan tänka sig att arbeta som undersköterska. Ge hen ett bidrag det går att leva på under utbildningen. På så vis slussas arbetstagare in och uppåt. Det saknas idag mängder av sköterskor av alla slag. Det finns också mycket duktiga sjuksköterskor. Några kanske vill och är lämpade att bli läkare. Samma där, låt dom behålla en stor del sv lönen under utbildningen. På så sätt får vi även fler läkare. Utbilda våra invandrare som redan är sjuksköterskor och läkare i svenska och hur svenska läkare arbetar. Borde vara bättre än att fom kör buss i Stockholm. Ha en speciell person på varje sjukhus och varje arbetsförmedling som kan handplocka lämpliga personer för vidareutveckling. Det var sjukvården det.
Men det saknas lärare, förskollärare, lokförare och gud vet vad. Det är bara att slussa in folk i lämpliga utbildningar. Det ska inte behöva vara så många arbetslösa. Det finns jobb till alla. I s f att sitta hemma kan de t ex plocka skräp så vi får ett renare Sverige. Nånting kan alla göra. Bara att sätta dom i arbete. Inget jobb inga pengar. Undantag är självklart allvarligt sjuka, förståndsnedsatta, handikappade o l. Där får man väl ta det från fall till fall.
Jo, en sak till. Finns idag folk som gått 10 år eller mer med t ex trasig rygg, men måste ändå söka jobb. Släpp dom. Anser en läkare att en person nog aldrig bli bättre ge dom någon form av sjukbidrag. Livet är för kort för att gå med smärtor hela dan.

#arbetslös #arbeten #sjuksköterska #ettjobbtillalla #sänkarbetslösheten #ledigaarbeten #hjälptillutbildning

Av Pink Ozzy - 18 juni 2022 09:52

Det har verkligen varit växlande väder under en tid nu. Regn och sol om vartannat. Bra för trädgårdslandet förstås. Temperaturen har inte heller varit för hög. Å andra sidan köpte vi en AC förra hösten, så det lär väl inte bli en varm sommar i år.
Men fördelen med att vara pensionär är att man kan ta vara på de bra och mindre bra dagarna på bästa sätt. Blir inte mycket TV fina dar. Det kan man spara till regniga dagar. De fina dagarna går åt till trädgårdsarbete och lite målning här och där.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2022 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards