Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 30 januari 2022

Av Pink Ozzy - 30 januari 2022 20:23

Vilka hjältar. Inte bara idag utan under hela turneringen. Ekberg som skjuter den avgörande straffen idag. Palika i målet, Darj i mitten, överraskni gen Bergendahl, General Gottfridsson och alla de andra.
Nästa laget sedan Bengan Boys. Och en som hi inte får glömma är en norsk tränare som är en fantastisk ledargestalt. Vi är inte bara bäst i Europa, vi är väst i världen. Finns inga utomeuropeiska lag som är bättre.

När jag började titta på svensk handboll i slutet av 60-talet så kunde man ju inte tro att Sverige skulle få 2 perioder i den absoluta världstoppen.
Jo, en sak till. Handbollsspelare är fan så mycket tuffare i kroppen än fotbollsspelare. Handbollsspelare ruskar lite på sig och kliver upp. Fotbollsspelare faller av luftdraget och väntar på kylspraj.

#handbollsem #sverige #spanien #sverigeärbäst #palika #gottfridsson #bergendahl #jagälskarsvenskhandboll #handbollslandslaget

Av Pink Ozzy - 30 januari 2022 09:50

En kvinna på 104 år får inte komma in på åldringsvården för att hon "inte är sjuk nog".
En kvinna i pensionsåldern som inte klarar sig på 7200 i månaden får rådet att "lära dig hushålla med pengarna".
Det är skrämmande så det har blivit. Men åldringsbården idag är i stort sätt sista steget. Man ska tydligen inte klara sig ensam med hjälp av hemtjänsten p g a platsbrister och neddragningar.
Och hur kan man klara sig på 7200 kr ? Ingen gör det som har en etta eller tvåa med kök och bad, vilket jag anser vara en mänsklig rättighet. Bara hyran är ju kring 7000 kr 7-8 mil från Stockholm, som exempel. Troligen blir det lite billigare u utmarken. Men vi kan ju inte fylla utflyttningsorter med fattigpensionärer.
Borde inte vara en handläggares rättighet att uttala sig på detta sätt. Finns det inga riktlinjer? Borde ju finnas en enkel mall som talar om vad en kvinna som jobbat inom vården i 40 år Borde ha rätt till. Skärpning!

Av Pink Ozzy - 30 januari 2022 09:40

Ikväll händer det. Final i handbolls-EM. Vilket i stort kan jämföras med ett VM. Sverige ska försöka att slå Spanien som vi gar 10 raka nederlag emot. Men för varje förlust kommer vi närmare en seger. Varför inte ikväll.
Vi har ett lag med Gottfridsson, Palicka med flera gamlingar som är värda ett guld. Sen har vi ett yngre lag där de bara tycks bli bättre och bättre och inte har mågon respekt för någon.
Senast jag såg ett sådant lag var ju Bengan Boys för 30 år sedan. Att det nu tycks bli något liknande kanske ska tillskrivas tränaren. Precis som under Bengans tid ger han spelarna förtroende och ansvar istället för att domdera, gapa, skrika och tro att han som tränare vet bäst.
Men vi får väl se ikväll vad som händer. Själv håller jag på 30-29 i Sveriges favör.
Heja Sverige!!!!
#handbollsem #handboll #benganboys #gottfridsson #palicka #guld

Av Pink Ozzy - 30 januari 2022 09:29

Såg ni Stjärnorna på slottet igår? Det har ju varit ett trevligt gäng rakt igenom. Dock måste jag framhålla Per Andersson. Vilken komiker, vilket geni!
Det jag funderar på är om han kan vara allvarlig och "normal" nån gång. Hans utseende gör ju att man aldrig vet hur det ligger till. När man tror att han nu är allvar så smäller det bara till med en ny galenskap.
För många år sedan hade vi Roffe Bengtsson, Karl-Gustav Lindstedt, Lars Ekborg och några till. Själv trodde jag att inte Sverige kommer att bli bättre.
Men nu har vi ju Robert Gustafsson, Björn Gustafsson och flera andra. Och så har vi Per Andersson. Vad mer kan vi begära.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2022 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards