Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under juli 2022

Av Pink Ozzy - 13 juli 2022 10:07

Glöm allt prat om klimatkompensera kommer OM och NÄR. Klimatkompensera är redan här och jag undrar om vi kan backa bandet om inte mycket stränga lagar tillämpas. Men det är ingen politiker i bananrepubliken Sverige som vågar det. Inte i något annat land heller.
Se hur det är i södra Europa där man säger att det är den varmaste och torraste sommaren på 1200 år! Floden Po i Italien har väl aldrig varit så låg som nu och redan är 1/3-del av Italiens (läs Europas) risskörd förstörd.
För att kunna vända skutan, om det nu går, så får man nog skippa alla fartvidunder som drar över 0,5 liter . Sen är frågan om elbilar är lösningen. Hur mycket el drar en bil och hur mycket klimat förstörs på det sättet. Vi bör se över varenda liten grej vi tar oss till. Är det t ex vettigt att köra cykeltävlingar? Cykla är ju inte farlig, men på t ex Tour de France har de ju mängder av följesedlar som puttrar med. Dessutom helikoptrar och motorcyklar. Ja, nu skrattar du men verkligheten kommer rätt snart ikapp även de som nu skrattar.
Vi lär nog förändra vår livsstil i grunden om våra barnbarn ska överleva. Och för att det ska ske kommer självklara saker inte att existera längre. Det är bara att vänja sig redan nu.
Alternativet är en död planet om inte allt var många år. Kanske 150-300. Speciellt om vi påskyndar allt med ohämmat konsumtion och krig.

#klimat #klimathot #endödplanet

Av Pink Ozzy - 13 juli 2022 09:51

Läser att flera tjejer i fotbollslandslaget fått skit i de sociala medierna för att de inte är heterosexuella. Men vad har folk med det att göra? Det är deras rättighet att vara vad de vill så länge de inte rör barn under 15 år eller ägnar sig åt annan kriminell verksamhet och det gör de ju inte.
Det här är fotbollskvinnor av yppersta klass och ska inte behöva ta skit. Om de vill leva med en annan tjej så är det helt och hållet deras egen sak.
I mina ögon är det kanontjejer som spelar fotboll. Vad de gör och vem de gör det med är inte min eller din sak. Så sluta skriva skit på nätet om våra fantastiska fotbollstjejer.

#damlandslaget #fotboll #hbtq #lesbiska #derasensak #fantastiskatjejer #hatarnättroll #tjejertaingetskit

Av Pink Ozzy - 13 juli 2022 09:24

Ett av mina barnbarn, en glad 9-åring, har under året mer och mer älskat Hammarby. En dag frågade han om jag inte hade ett Hammarbymärke i tyg. Jag råkade ha ett som han fick. Det syddes direkt fast på en T-shirt. Med den har han sedan dess stolt visat upp sig.
Nu fick han se Hammarby mot Göteborg och är helt lycklig när Bajen vann med 3-0.
Så ku bestämde jag mig för att göra honom ännu lyckligare och ta med honom till Söderstadion (ja, inte fan e re Tele2 arena).
När väl biljetterna var köpta så ringde jag honom och han nästan tappade rösten. Han blev helt salig. Så nu ska vi en dag framöver se på fotboll igen. På den tiden jag bodde i och kring Stockholm var jag jämt på matcherna kring mitten av 70-talet och en bit framåt. Men p g a avståndet har jag inte varit på nya Söderstadion ännu. Så det är ju på tiden.

#hammarby #hammarbyfotboll #söderstadion #tele2arena #bajenelagetfotbollevårtspel #justidaejastark #justidagärjagstark

Av Pink Ozzy - 11 juli 2022 10:26

Håller på att bli galen. Så fort man ska nå ett företag via mobilen numera är väntetiderna enorma. Sitter just nu qen 50 minuter i en telefonkö. Detta för att företaget i detta fall Ellos, inte läser mejl och besvarar mina krav. Men det är långt ifrån bara Ellos. I stort sätt alla företag sätter folk i en telefonkö där de med jämna mellanrum säger att de har mycketxatt göra, men att de besvarar mitt samtal så fort de kan. Ja, det får vi ju verkligen hoppas.
Men frågan är varför det är så långa köer? Finns mängder av studenterna arbetslösa som med lätthet skulle kunna hjälpa till. Att sitta i en kundtjänst är ju knappast kärnfysik. Men då får ju kunden svar INNAN hen ledsnat och lagt på luren. Så kan man ju inte göra. För att råda bot på detta ger jag företagen ett gott råd. ANSTÄLL PERSONAL !

#telefonkö #kundtjänst #kundservice #anställmerpersonal #elpos

Av Pink Ozzy - 11 juli 2022 10:14

Nu jävlar satte du väl kaffet i halsen. Jag har ju hela tiden sagt det motsatta. Men jag har funderat och funderat och kommit fram till följande.
Jag är gammal och kommer att dö snart så mig bekommer det ju inte så mycket. Vill barn och barnbarn inte ha kärnkraft då får väl DE ändra på det.
Att kärnkraften ska vara hållbart förvarat i 100.000 år är bara larv. All forskning säger att det inte kommer att finnas kvar en kotte på jorden om 500 år.
Så länge inget går sönder är det ju dessutom ofarligt. Harrisburg, Tjernobyl och Fukoschima har dessutom nog aldrig hänt. Eller?
Nej, detta inlägg är till vill del ironi, men många tänker nog så. Pm inte dessa foliehattar ändrar sig så blir det som det blir och utveckling av förnybar energi försenas.

#kärnkraft #slutförvaring #foliehattar #förnybarenergi #tjernobyl #harrisburg #fukoschima

Av Pink Ozzy - 11 juli 2022 08:55

Så här en måndagsmorgonen vill jag bara passa på att skicka lite evig glädje.

Av Pink Ozzy - 10 juli 2022 19:17

Det är lite konstigt, men 25+grader hemma är en pina. Samma temperatur på t ex Kanarieöarna är ett krav och riktigt skönt. Jag vet inte vad det beror på. Kanske det faktum att jag kan ligga och läsa och om jag blir för varm rullar jag ner i poolen eller havet. En och annan iskall GT är ju inte heller fel. Men det tar 10 minuter att gå till närmaste sjö och den badar jag inte gärna i. Jag kan ju inte heller släcka törsten med öl eller GT hela dagarna. Även om iden inte är främmande för mig egentligen. Men då hänger inte kroppen med så länge till.
Men det är bara att sätta på ACn och sätta sig framför den med en bok när det närmar sig 25 grader.

Av Pink Ozzy - 10 juli 2022 10:00

Till detta EM har damfotbollen verkligen slagit igenom. Titta bara på Nederländerna mot Sverige. Vilken match! Tyvärr med några skador i det nederländska laget men inget de svenska spelarna kan lastas för.
Den bästa är att damerna kör efter samma regler som herrarna. Till skillnad mot ishockey där damer har töntigaste regler än smågrabbarna. Så länge de har det kommer sporten aldrig att accepteras.
Men åter till damfotbollen. Numera har tjejerna krut i skjutarfoten. De är också dribblingssäkra, även om det är svårt att hitta en Ronaldo eller Mezzi. Det kär nog också dröja innan damerna kan visa upp en Zlatan. Men vad gör det? De spelar fotboll på ett mycket bra sätt. Och inte faller de och åmar sig för det minsta lilla. Upp och på det igen.
Och vilka målvaktsräddningar man redan fått se. De ligger ju raklång i luften och räddar.
Nej, damfotbollen har haft en spikrak väg upp sedan de första matcherna för 50 år sedan. Numera är damfotboll en helt accepterad gren i sportvärlden och ett nöje för varje fotbollsvän.

#damfotboll #ronaldo #mezzi #zlatan #rolfö #seger #toppfotboll #accepterat #fotboll #ingamesar #fotbollsem

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2022 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards