Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 1 juni 2023

Av Pink Ozzy - 1 juni 2023 16:55

Tjetjeniens ledare Ramzan Kadyrov vill se att Polen och Tyskland invaderas av Ryssland.
Ja, då är vi per automatik i ett tredje världskrig. Men är det så att det bara är idioter som är ledare i öst?
Ett tredje världskrig innebär att vi kan glömma allt vad klimatmål heter. Ju desperatare Putin blir jub galnare blir hans beslut. Tänk om de beskjuter ett enda kärnkraftverk med en atombomb? Då är det inte frågan om vi överlever utan ifall vi VILL överleva eller dö en långsam strålningsdöd
Är det inte dags att de stora länderna i FN sätter sig ner med Ryssland och Ukraina och löser konflikten? Så kär kan det ju inte fortsätta. Det måste ju alla vettiga människor förstå.

Av Pink Ozzy - 1 juni 2023 09:56

Jag fattar inte att den där lille mannen vill vara med så fort de stora vill spela.
Så fort det är något politiskt meeting nånstans ser man Kristerssons fåniga flin. Varför är han med överallt? Varför kan han inte låta rätt person på kansliet åka ut? Verkar som att Kristersson antingen inte litar på sin regering eller så är han så fåfäng att han själv vill glänsa i det politiska ljusskenet. Men tittar nan på opinionssiffrorna så jorde han kom stanna hemma och lösa problemen på hemmaplan.

Av Pink Ozzy - 1 juni 2023 09:49

Den svenske tennisspelaren Mikael Ymer borde hamna på en uppfostringsanstallt. Allt som oftast får man höra om hans barnsliga utsagor och utbrott. De är fler än bra resultat från hans sida.
Är det inte dags att någon har ett allvarligt samtal med grabben. Han tycks ju inte växa upp utan lever i en Mac Enroe- låtsasvärld.
Han är en av orsakerna till att svensk tennis håller en relativt låg nivå. Man vill inte liknas vid Ymer.
Så länge Ymer får hålla lekstuga för sig själv kommer vi inte gå en ny bra tennisspelare utan stannar vid Ymers pajasnivå.

Av Pink Ozzy - 1 juni 2023 09:27

Man har räknat och kommit fram till att det under det senaste året slängts 35 miljoner mål mat i de svenska skolorna vilket innebär att det slängs mat för långt över 150 miljoner kronor.
Jag jobbade i en skola under några år och insåg stt många inte har respekt vare sig för maten såväl för dom som producerat den. Men tänk dig själv. Det finns många som som skött om tomater, potatis grisar, kor, hönor och allt annat ungarna ska äta och inte kasta. Vad är det för vits att kor föds upp för dyra pengar och sen bara kastas? Eller vad är det för vits med en tomat om den bara slängs?
Här gäller det att ta krafttag och det redan hemma. Föräldrar måste se till att barn äter rätt. Med det menar jag att de ska smaka på mat som de inte känner till och inte låter dom fylla tallriken med mat som sedan slängs. Som de gör hemma gör dom i skolan. Tyvärr är det qllt för många föräldrar som inte bryr sig och t o m håller med barnen när de säger att det var dålig mat.
Som jag sa så jobbade jag I en skola några år och det var ytterst sällan som maten "inte var god". Minst 95% gick att äta, även om det inte var hamburgare, tacos eller pasta.
Men skyll inte allt svinn på skolan. Inställningen till mat kommer nästan alltid hemifrån och därefter från grupptrycket, ljudnivån och stressen under den korta matrast ungarna ofta har.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards