Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 15 februari 2023

Av Pink Ozzy - 15 februari 2023 09:21

Jag funderar på elstödet. Jag tror att det är gn ren förlustaffär för gemene man. Jag tänker så här.
Alla bor i någon form av bostad och får därför elstöd. Bor du i t ex villa får du själv elstödet och bor du i lägenhet får fastighetsägaren pengarna, om du inte själv betalar elen.
Sen har vi alla företag som får elstöd ända upp till 20 miljoner om jag inte minns fel.
Och var kommer nu detta stöd ifrån? Jo, våra skattepengar. M a o så är det pengar vi en gång betalat in. Innebär att dessa pengar annars skulle gått till mågot annat, t ex skola , vård och omsorg. Nu saknas pengarna där. Så antingen skiter man i att ge skola, vård och omsorg mer pengar eller så tas det ut mer skatt och avgifter eller så lånar man pengar och vi ska betala denna ränta också. Så inte blir det någon vinstaffär för den enskilde.
De enda som egentligen tjänar på det är de som har haft olåsta elavtal. De som chansade på att det olåsta priset är lägre än ett fast pris och därigenom jill tjäna sig en hacka. Vilken man under många år gjort. Och för att det var val i höstas så får de också en bra hacka.
Hur gick det för mig med fast pris då? Jo tack, jag får mer än jag betalade.

Av Pink Ozzy - 15 februari 2023 09:01

Ibland förvånas jag över den information myndigheter släpper ut till tidningarna. Läste på nätet att man i Eskilstuna tar en parkeringsavgift om man vill parkera där. Men tydligen betalar inte alla sina böter ifall man inte betalar parkeringen och får böter. Cirka 10% skiter i att betala vilket blir drygt en halv miljon. Vad gör man åt det? Ingenting, men går ut i tidningen och talar om att man inte gör någonting. Innebär att jag nästa gång inte heller gör någonting. Varför ska jag betalar om det ändå inte händer något ifall jag skiter i det?

Av Pink Ozzy - 15 februari 2023 08:54

Tanken var att bl a köra frugan till sjukhuset. Men de ringde för en stund sedan ock sa att läkarna var sjuka, så det blev inget. Det övriga vi tänkte göra kan vi vänta med till en annan dag. Problemet är dock att jag har ett paket som ska hämtas på annan ort. Amazon har klantat till det.
Annars blir det väl skidskytte för damer och parallellslalom som står på programmet. Jag hoppas på en medalj i varje fall.
Så dan går nog ändå, även om inte läkarna är på plats.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards