Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 5 april 2022

Av Pink Ozzy - 5 april 2022 15:55

Nu får det långsamt räcka. Alla vill ha el, min ingen vill ha ett vindkraftverk i närheten av fär just dom bor. Det får vara slut med det larvet.
Dela in Sverige i olika delar eller använd er av kommunindelningen. Om några väldigt små kommuner slås samman är även det OK. Sen måste varje del sörja för X antal Mwatt. De kan ju själv välja om de vill ha kärnkraft, vindkraft, vattenkraft eller vad det nu kan vara. Den ska dock tas fram inom det egna området. Till att börja med ska denna el räcka under tiden mars/april till september/oktober fullt ut. Helst dock hela vintern. Men skulle de under den kalla årstiden lida brist på el kan den få köpas av andra tillverkare inom Sverige.
Totalt sätt måste dock Sverige varit 100% självförsörjande inom 3-5 år där varje kommun MÅSTE ta sitt ansvar.
Att köpa el från utlandet borde vara förbjudet. Även inköp av t ex kol och olja för eltillverkning ska inte få finnas om max 3 år.
Vi har nu haft så många år på oss så det borde redan vara klart för länge sedan. Nu måste kommunernas vetorätt bort. Varje kommun ska i möjligaste mån vara självförsörjande i minst 8-10 månader om året. Självklart !

#klimat #vindkraft #kärnkraft #självförsörjande #kommun #kommunansvar #bortmedvetorätten #sättnerfoten #valfråga

Av Pink Ozzy - 5 april 2022 13:32

Det finns nu tydligen 542 miljardärer i Sverige. Hur mycket bör dom beskattas? Inte tror jag att de ger så värst många arbetstillfällen. Däremot har de troligen använt arbetsföra personer som handelsvara. Finns det jobb så får dom jobba och finns det inget så får staten kliva in och betala hyra el mm. Det är så man blir miljonär eller som i detta fall miljardär.
En sak är säker. Vore jag miljardär skulle folk från t ex Ukraina ha det lite bättre. Man kan jubegenyligen inte förbruka alla dessa pengar. De är ju ofta bara en väg in i de s k "fina" världen.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26
27
28 29 30
<<< April 2022 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards