Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 11 april 2022

Av Pink Ozzy - 11 april 2022 19:47

En dam frågar: "Hur mycket säljer du dina ägg för?" Den gamla säljaren svarar "0,50 ¢ ett ägg, fru". Damen säger, jag tar 6 ägg för $ 2,50 eller så går jag.
Den gamla säljaren svarar Köp dem till det pris du vill ha, frun. Detta är en bra början för mig eftersom jag inte har sålt ett enda ägg idag och jag behöver det för att leva. Hon köpte sina ägg till ett fyndpris och gick därifrån med en känsla av att hon hade vunnit.
Hon klev in i sin fina bil och gick till en fin restaurang med sin vän. Hon och hennes vän beställde vad de ville ha. De åt lite och lämnade mycket av det de hade bett om. Så betalade dom räkningen, som var $150. Damerna gav 200 dollar och sa åt den fina restaurangägaren att behålla resten som dricks ...
Den här historien kan tyckas vara ganska normal för ägaren av den fina restaurangen, men mycket orättvis mot äggsäljaren ...
Frågan den väcker är:
Varför behöver vi alltid visa att vi har makt när vi köper från de behövande?
Och varför är vi generösa mot dem som inte ens behöver vår generositet?
Jag läste en gång detta någonstans, att en far brukade köpa varor från fattiga människor till höga priser, trots att han inte behövde sakerna. Ibland betalade han mer för dem. Jag var förvånad. En dag frågade jag honom "varför gör du så här pappa?" Då svarade min far: "Det är välgörenhet som är insvept i värdighet, son."
Jag vet att de flesta av er inte kommer att dela detta meddelande, men om du är en av de som har tagit sig tid att läsa så här långt ...
Då har detta budskap om försök till "humanisering" gått ett steg längre ... i rätt riktning ..(Hittade den i flödet)

Av Pink Ozzy - 11 april 2022 11:09

Den största fördelen med Facebook är att man han blockera dr nan inte vill ha med att göra.
Det finns så många fåntrattar därute så man undrar ibland. Lägger man in ett inlägg eller kommentar finns det oftast nån idiot som ska göra sig lustig över någon kommentar. I varjecfall tycker de själva att de är lustiga. Eller så kommer nåt argsint fruntimmer och kommenterar med , "jaså, typiskt, du är kvinnohatare." . Detta när hag inte ens har läst namnet på personen ellervtagit reda på om det är man eller kvinna. Och det blir bara värre. Tidigare var det flummiga typer utan profilbild och troligen falskt namn. Men nu är det chefer, lärare, läkare mm som också blandar sig i dialoger så man undrar om de t o m fejkat sitt yrke.
MEN, när det kommer till personangrepp har jag en fantastisk liten knapp som heter "blockera". På så vis nyligen jag enkelt av med dom för tid och evighet.

Av Pink Ozzy - 11 april 2022 10:22

Lag Edin är världsmästare för fjärde gången på rad. Dessutom har de ett OS-guld. Taktik och en enorm skicklighet med stenarna gjorde dom till mästare igen. När det stod 0-3 efter 2 omgångar såg det dock mörkt ut. Men sakta kämpade dom sig in i matchen.
Jag skulle så gärna vilja slå några stenar för att se hur svårt det är, men jag förstår ändå att det är otroligt svårt. Detta gör Lag Edin till det bästa laget någonsin.
Grattis killar.

#lagedin #sverige #curling #världsmästare #2022 #bestever #NiklasEdin

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26
27
28 29 30
<<< April 2022 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards