Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 5 januari 2023

Av Pink Ozzy - 5 januari 2023 18:06

Hej bilförare
Nu är det vinter igen och mycket ska göras innan du kan starta bilen och köra iväg. Alternativet är höga böter och/eller indraget körkort.
Vi börjar väl med att skotta garageinfarten och du har villa med egen uppfart. Nej, du får inga böter om du inte gör det, men det brukar vara lättare att ta sig därifrån.
Men du får böter om du åker med snö på taket.
Om du inte skapat rent fönstren från is.
Om du kör med imma på insidan. Men akta dig! Du får bara tomgångsköra i de flesta kommuner, så du får inte låta bilen gå under tiden du skrapar den. Böter här också.
Halvljus och dimljus på samtidigt innebär böter.
För dåliga däck blir böter.
För tung last i packboxen böter eller indraget körkort.
Det finns ytterligare en hel drös men regler och skyldigheter i trafiken, men de har du väl lärt dig i trafikskolan.
Och varje gång du går ur bilen, ta ett varv runt den. Kolla om packboxen sitter fast , om det har bildats mycket snö och is nånstans, om rutorna är rena från is och imma. Kolla så att lamporna och registreringsskyltar fram och bak är rena.
Har du nu följt det jag skrev här ovan samt håller hastigheten och lite annat så kan du nu spara några 1000-lappar. Dessutom räddar du liv !!!

Av Pink Ozzy - 5 januari 2023 10:20

Med stor sorg läser jag med jämna mellanrum att vissa yrkesgrupper utsätts för hån, hot, stenkastning, våld och en del annat. Då tänker jag på polis, räddningspersonal, busschaufförer, väktare i t ex tunnelbana eller annan allmän plats, snöskotrar, parkeringsvakter, sophämtare m fl som arbetar för allas bästa.
Det händer ju inte en gång utan dagligen. Om man får tag i en sådan person som ställer till det för andra borde per automatik tvångsinsättas på ett riktigt tungt jobb som t ex avloppsrensare o l. Vägrar packet så lås in dom på obestämd tid. Vi har inte råd att välutbildade personer inom sin yrkesgrupp ska sluta för att de inte får jobba ifred.

Av Pink Ozzy - 5 januari 2023 10:01

Tycks vara så att det världen över finns s k Soho House. Men det är inte bara att kliva på. Du måste först ansöka hos någon av alla Soho House. Gör du det i Stockholm så kostar ett medlemskap för Stockholm 20.000 och för hela bärlden 26.000 Men prisskillnaderna är stora. Du ska vara ledig med ändå dyrt klädd. Slips är ingen fördel. Mobilen ska ställas in på tyst läge och vill du t ex lyssna på musik ska det ske via hörlurar som inte stör andra. Du får inte heller ragga på någon annan. Filmning är förbjudet. Sen är det ett antal regler till. Bryter du mot dessa mister du ditt medlemskap. Nu ställer jag mig frågan vad det ska vara bra för? Jag läste vidare i Aftonbladets digra artikel och ser att Alex Schulman är medlem. Bara det, bara den lilla detaljen gör att jag aldrig skulle söka dit. Att vara i samma lokal som denne stackare skulle jag aldrig klara. Han får vara vart han vill, men bara inte i min närhet. Så Soho House är inget för mig, det är bara för dom som inte trivs hemma och dom som vill stå ut. Jag har inget behov av det.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards