Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 11 januari 2023

Av Pink Ozzy - 11 januari 2023 10:47

Har under senare tid pratat med en del personer som det visade sig alla hade fel om elpriset. Det som är det värsta i det hela är att regeringen inte talar om sanningen utan hänger på lögnen.
Så här är det. Magdalena Anderssons regering stoppade kärnkraftverk som inte behövdes. Och, observera, de behövs fortfarande inte. Vi har de facto tillräckligt ned eltillverkande kärnkraftverk , vattenkraft, vindkraft mm. Anledning till avstängningen var till för att ge incitament att ta fram nya hållbara energikällor. M a o skulle framtida behov av el komma från nya typer av strömtillverkande "maskiner", men inte livsfarlig kärnkraft. Så tanken är god om inte förträfflig.
Nu går dock de blågulbruna ut och påstår att dagens höga elpris beror på den nedstängming sossarna gjorde under sin mandatperiod. Inget kan vara en större lögn. Under ett normalår klarar vi oss bra själva och t o m säljer ström till andra länder. Det är i snitt 5-6 dagar vi måste köpa ström. Det är helt väderberoende. Så rent matematisk skulle vi kunna ha ett elpris på t ex 50 öre. Men det förutsätter att staten äger all elproduktion. Och här kommer haken. Vi gör inte det. Den mesta eltillverkningen är privat. Och vad görcett ordnat företag? Jo, de säljer till den som betalar mest. Men du undrar säkert varför då elen är så dyr.
Jo, Ryssland får inte sälja gas till väst, vilket gör att t ex Tyskland får brist på tillgång av gas. Det får liksom inte komma gas ur de rör som ligger på havsbotten mellan Ryssland och Tyskland. Så Tyskland måste köpa gas eller el från annat håll, bl a Sverige. Så man köper el där de kan. Elproducenterna ärxdå snarta och säljer elen dyrt. Innebär att de elprodukter som finns i Sverige hänger på och säljer dyrt. Att sälja billigt till oss i Sverige och dyrt till andra länder funkar inte för då kommer EU med böteslappen. Konkurrensen måste vara lika.
Så p g a att ryssarna inte får sälja gas till bl a Tyskland måste Tyskland köpa dyr el vilket driver upp priset eftersom de länder som behöver gas producerar för lite el själva.
M a o har svenska elpriser INGENTING med Magdalena Andersson att göra. Vi är ett pytteland i det hela och måste följa de regler som finns på marknaden.
Frågor på det? Skicka in dom via kommentarsfältet.

Av Pink Ozzy - 11 januari 2023 09:20

Jag har bara sett Patrick Grimlund på TV. En ytterst trevlig person och jag sörjde mycket när han försvann från Lyxfällan. Han var alltid den gode. Det var han som var kittet i programmet. En mycket sympatisk person.
Och så kommer det en kurva och livet är över. Vila i frid Patrick.

Men vi har inte bara Patrick som nu är död. Vi har hans fru och barn som kommer att tvingas att bearbeta händelsen. Förhoppningsvis har hon en släkt och vänner i närheten som kan hjälpa henne med det och står vid hennes sida.
Sist men absolut inte minst har vi lastbilsföraren som, efter en sådan händelse, ska ut och köra igen. Det är lätt att sympatisera med den drabbade och särskild om det är någon man "känner", men glöm för all del inte den andra parten i olyckan. Han tvingas se bilden framför sig hela livet. Jag sänder en tanke även till dig och hoppas att även du får hjälp att bearbeta det du varit med om.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards