Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 12 januari 2023

Av Pink Ozzy - 12 januari 2023 22:46

Nu är handbolls-VM igång och Sverige tog sig an Brasilien. Efter en lite nervig första halvlek kom Paliks och grabbarna igång och Sverige csnn med 8 bollar. Bäst på plan var Palika som tidvis stängde igen helt. Han kom upp i en räddningsprocent av ca 50%. Vilken kille!

Av Pink Ozzy - 12 januari 2023 22:43

Oljejätten Exxon/Mobil tycks under ca 50 år dold det faktum att de visste att deras produkter skulle värma upp jorden. Men istället för att tala om det så folde man det och motarbetade dom som sa att det just fanns den risken.
Nu hoppas jag att oljeföretaget hamnar i en stor rättegång och får betala ett mångmiljardbelopp som ska gå till forskning av nya energikällor till både fordon och ersättningar till kärnkraft i närtid.
Anta att Excon/Mobil hade talat om det fom visste gör 50 år sedan. Hur mycket bättre hade bår jord kunnat vara då.
Men det är inte det enda. Jag har sedan drygt 50 år sagt att dessa stora oljebolag döljer en hel del och att de troligen också köpt upp patent på diverse motorer, motordelar, teknik mm som skulle kunna vara betydligt mer miljövänliga . Men det går vi väl aldrig veta.

Av Pink Ozzy - 12 januari 2023 10:03

VM i handboll har startat och med det ett helt idiotiskt påfund. De svenska herrarna är med i detta VM och hade tänkt sig en liten promenad till och från arenan. Men icke. Ett kontrakt binder alla lag att åka buss till arenan så att TV får bra bilder innan match!
Vilket vansinne. Först ska en buss åka till hotellet. En sträcka på minst 1 mil. Sen står den där och puttrar i kanske 10 minuter tills alla inkl packning är på bussen och sen åker man 300 meter på Skånegatan för att släppa av förarna utanför arenan och TV fått några sekunder till kvällens match.
Ett totalt vansinne och totalt miljöovänligt. Sluta upp med denna idioti och låt grabbarna gå.

Av Pink Ozzy - 12 januari 2023 08:51

Är du barn/ungdom kan du ringa Bris. Det gäller t ex om barnet ser att föräldrar slåss, super eller slår barn mm. Där kan dom gå stöd och hjälp.
Årets julhelg har ett tvivelaktigt rekord. 19% fler barn/ungdomar ringde till Bris för stt få hjälp och stöd. Det är skrämmande siffror. Den helg som borde vara barnens gladaste och roligaste blir istället en dyster, skrämmande och hemskaste.
Nu får väl slla föräldrar, sambos och andra som har med barn att göra skärpa sig! De vuxna har ingen rätt att supa på julen. Däremot har de stora skyldigheter gentemot barnen. Barnen har rätt att ha det trevligt på julen. Våld och fylleri hör inte dit.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards