Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 24 januari 2023

Av Pink Ozzy - 24 januari 2023 13:14

Robert Aschberg har återigen hittat en stor brist i vårt samhälle. Det tycks inte gå att komma fram på 11414. Hur i helvete kan detta ske? Bland våra arbetslösa finns det säkert mellan 50 och 100 personer som via en kort instruktion på några dagar klarar av att sitta i denna växel. Man behöver ju inte vara kärnfysiker och mycket troligt inte heller polis. Det borde räcka med sinne för ordning, lag, rättvisa, empati och jålla fler bollar i luften. Finns många som har det i sig så sätt igång och rekrytera. Samtidigt frigör ni eventuellt en del poliser också.
Men det är likadant i vissa kommuner. Du kan inte ringa upp en viss avdelning. Du kommer till någon form av extern växel och får då tala om ditt ärende. Sen är det DOM som skickar ärendet vidare och kommer så småningom med ett svar. Så jävla opersonligt.
För stt inte tala om robotar som ställer en massa idiotiska svar. Men fom små liven har jag kommit runt. Jag skriver så fort jag kan ",jag har en enorm kuk med knut". Då brukar tomten fråga " vill du tala med kundtjänst?" . Skriver man då ja så finns det alltid folk på plats.
Ett annat knep är att byta ut sista siffran i telefonnumret. Stora företag köper oftast nummerserie. Så om numret t ex är 202120 så kan du gå uppåt från 0 till1 o s v. Fast undvik ettan. I regel kommer man till VDn.

Av Pink Ozzy - 24 januari 2023 10:13

Ja, jag är långt ifrån perfekt och faller i fällan då och då. Trots det älskar jag att läsa tidningarnas syftningsfel. De som sitter där ska dock vara 5 stjärniga journalister och ska kunna sin svenska. Ta t ex ett fel i dagens Aftonbladet:
"[....] tränade i Tele 2 arena på kvällen och kunde sedan sitta och se Egypten bli överkörda av av Danmark på sitt hotell."
Nu är min fråga: var spelade de egentligen? Spelade verkligen Danmark och Egypten på svenskarnas hotell och äger egentligen svenska landslaget ett hotell? Jag bara undrar.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards