Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 23 mars 2023

Av Pink Ozzy - 23 mars 2023 21:35

Det är lite kul hur Svantesson och Busch kommenterar varenda sak som de blåbrun åstadkommer. Nu gav de dom MEST utsatta en extrapeng som de i sig fått tidigare också. Men direkt kommer Busch och Svantesson ut och berättar hur de hjälper dom fattiga och ensamstående kvinnorna. Ingen nämde dock att detta från början var ett bidrag som börjades delas ut under förra mandatperioden. Men nån går säkert på det hela. Men hade de fördubblat bidragit. Då hade jag förstått om de kommenterat.
Jo, sen var det Kristersson. I början av Finlands och Sveriges förhandlingar med Turkiet var Kristersson hej och hå och betedde sig som en stor stadsman. Idag var det en purken liten man som bara svagt kommenterade händelserna i förhandlingarna.
Verkar som man under senare tid kan avläsa mer från deras kroppsspråk och det som säger mellan raderna. Kolla och se om du ock märker detta.

Av Pink Ozzy - 23 mars 2023 10:35

Ibland ges bidrag lite lättvindigt. Vi kan väl börja med barnbidrag. Det borde finnas ett system att de som verkligen behöver också får det och inte alla som gott klarar sig utan. Nu ska man ge någon form av bidrag på 2100 p g a att allt blivit dyrare . Det är bra så länge man verkligen kollar upp att de inte går andra stöd inte röker, krökar eller reser utomlands.
Sen är det ju så att man måste kräva lite från den sökande. Vi har aldrig haft några andra bidrag än barnbidrag. Utan det hade vi aldrig gått när barnen var små. Jag hade dessutom extrajobb, men då blev frugan sjuk så det gick på ett ut. Men msn kämpade på. Det var svettigt då. Att köpa en vitlöksost en fredag var verkligen lyx. Vi sparade hela året för att kunna åka till Gotland en vecka på sommaren. Men det gick med mycket arbete. Numera har jag en känsla att alla bara ska ha pengar utan minsta ansträngning. Nej, offra er och jobba för det ni vill ha. Känn den glädje när ni märker att ni själva har sparat till något speciellt. Gör en lista i Excel där ni för in alla kostnader ni kommer att ha under närmaste året. Det är kanon gör då ser nu ji hur det närmaste året ser ut och vad ni måste göra för att det ska gå runt eller vad ni ska göra för att ni ska kunna ta en liten semester. Följ ert excelark hela tiden och för in era ut och inkomster så de ligger i fas. Lycka till. Det hår bara ni ställer er frågan om ni behöver just den grejen ni funderar på ett köpa.
Det är några tuffa år, men det blir i slutet kanon. Långt innan pension hade vi betalat av huslånet. Innebär att vi nu sitter jär med en liten pension och inga skulder. Härligt.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Mars 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards