Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 27 mars 2023

Av Pink Ozzy - 27 mars 2023 20:51

Sverige har spelat mot Belgien och nu ska de strax börja matchen mot Azerbajdzjan. Hur gör man då för att locka folk till matcherna? Belgien är ett mycket bra lag och har varit med i de flesta VM. Azerbajdzjan däremot drar inte så många åskådare. Speciellt inte en iskall marsdag.
Jo, man sprider ut att Zlatan ska vara med. Och så blir det folk, TV-pengar mm. Hur som helst bra inkomster. Detta utan att Zlatan spelar en enda sekund ikväll och ca 20 minuter när det redan stod 0-3. Detta är ett skämt och ett bedrägeri.
Men nu ska jag väl se matchen där en vinst inte är en självklarhet.

Av Pink Ozzy - 27 mars 2023 19:55

Den senaste tiden har priserna gått upp helt ohejdat. Smör kostade tidigare 35 kr och lägre när man har extrapriser. Nu är smöret uppe i över 60 kronor. Men igår blev jag lite häpen. De enkla lantchipsen som legat på 10-15 kr kostade igår drygt 35 kr. Jag trodde det var felmärkt och var på väg till kassan och påpeka detta, men på väg dit hade alla chips, ostbågar mm höjts på samma sätt. Det är horribelt. Lite potatis som man inte ens orkar att skala som skärs i tunna skivor. Lite olja och salt och ner i en påse. Sen ska de ut till affärerna. Det finns ingen chans i världen att de ska behöva kosta mer än dubbelt så dyrt. Vem som blivit boven vet jag inte. Antingen tillverkaren i Södertälje som inte bara gör lantchipsen i samma hus. Bara olika linor skiljer det hela åt. Eller så ville handlarna lägga på lite extrapengar i plånboken. Fördjävligt är det i varje fall

Av Pink Ozzy - 27 mars 2023 09:05

Teslatillverkaren Musk har haft en dålig utveckling av sig Twitterköp. Han köpte Twitter för 44 miljarder dollar, vilket innebär närmare 500 miljarder svenska inflationskronor. Dagens värde på Twittervärde är 250 miljarder SEK. Borde nästan vara straffbart att göra så dåliga affärer. Han kunde ha köpt mängder med mat för pengarna så att massor av flyktingar hade fått man för pengarna. Denna förlust kunde ha omsats till matportioner istället.
Låt oss säga att varje portion kostade 50 kronor hade han kunnat föda ca 14 miljoner människor i ett helt år. Det är det som går mig att kräva en mycket hög "FN-skatt" som de rikaste rika borde betala till FN och som man kunde köpa mat för. Det skulle innebära massor av mat och arbetstillfällen i både i och u-länder.
Betänk att Elon Musk trots sin enorma förlust har 250 miljarder SEK kvar och ät, skita och leva lyxliv för. Skulle man ta de 100 rikaste och tar 50 % av deras överflöd så skulle världen se bättre ut. Jag undantag pengar som idag "jobbar" inom t ex mattillverkningen och annan nyttig tillverkning. Men att köpa ett så onödigt företag som Twitter eller konst, gamla bilar mm skulle verkligen beskattas och skatten skulle fullt ut gå till de fattigaste i världen. Ta de 100 rikaste så får du se. Räkna på det. Dessa enorma flyktingströmmar skulle försvinna. Enklare företag skulle kunna byggas i dessa fattiga länder och ge de som arbetar där både mat, kläder, mat och sjukvård. Mönsterföretag med dagis under tiden deras föräldrar arbetar. Där har FN mycket att göra i s f att som nu inte göra någonting.
Fundera en stund. Det skulle svida för några, men det skiter jag i. Der viktigaste är att göra en bättre värld.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Mars 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards