Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under augusti 2022

Av Pink Ozzy - 27 augusti 2022 11:10

Nu räcker det. Jag har skrivit om dessa skjutningar tidigare, men det händer inget. Senast igår sköts en kvinna och ett barn i Eskilstuna. Som tur överlevde dom. Folk ska inte behöva vara rädda för att gå ut.
De som skjuter, vare det är med dödlig utgång eller inte, ska sitta inne resten av livet utan möjlighet att släppas fri igen. Det borde väl minska skjutningarna på sikt. Dessutom ska polisen ha större makt att skjuta verkningseld när de ser någon med ett skjutvapen eller kniv.
Bort med alla vapen !

Av Pink Ozzy - 27 augusti 2022 11:03

Jag har vid några tillfällen varit kritisk till Annie Lööf och även skrivit ner det i denna blogg. För några veckor sedan knivmördades en kvinna i Visby av en störd person. Nu sägs det att Annie Lööf var en sv måltavlorna. Detta är helt sjukt och ingenting jag vill vara en del av. Därför ber jag Annie Lööf om ursäkt om jag någon gång gått över gränsen. Du har dessutom ändrat din approach och politik en del så jag gillar dig faktiskt. Kanske inte så att jag kommer att rösta på dig, men vi spelar på samma planhalva.
Det finns inget fog för att någon politiker ska hotas till livet. Vi ska vara tacksamma att vi har det fria ordet i Sverige och måste värna om vår demokrati. Därför bör sådana mord eller skriftliga önskemål om mord straffas dubbelt. Det får inte förekomma hot om våld eller död av något slag. Oavsett parti. Det finns alltid knäppskallar som tar saker på allvar och i egna händer.

#annielööf #förlåt #mord #ejacceptabelt #bortmedvåldellerhotomvåldfrånpolitiken

Av Pink Ozzy - 26 augusti 2022 08:58

Det formligen regnar pengar över Bianca Ingrosso. Inte mig emot. Jag har så jag klarar mig och 300 m² i Stockholm vill jag inte dammsuga. Men det vill tydligen Ingrosso, eller troligen en städerska där vi får betala skatten för hennes Rut-avdrag.
Nåväl, jag är inte avundsjuk.
Men det roliga i det hela är väl att Ingrosso kommit till insikt. Hon hade en kille dom nu stack. Det visar bara att inte allt går att köpa för pengar. Så Ingrosso får väl gå ut på krogen och ragga nytt. Det finns säkert nån fattiglapp som tar henne för pengarna.

#biancaingrosso #pengar #rutavdrag

Av Pink Ozzy - 26 augusti 2022 08:50

Snart är det val och under lång tid har väljarna tyckt att Kristersson blir en bättre statsminister än Magdalena Andersson. Men nu har det vänt ordentligt. Andersson leder övertygande.
Och egentligen är det som vanligt. D v s när landet är i eller går mot en lågkonjunktur så vet väljarna vad de har, men inte vad de får. Därför kör man med säkra kort och låter Magdalena Andersson sitta kvar.
Drygt 2 veckor kvar och det måste vara 2 jobbiga veckor för Kristersson. Hur det kommer att gå vet jag självfallet inte. En sak är dock säker Kristersson och Åkesson kommer att ta till vilka osanningar och "felsägningar" som helst för att nå sitt mål.

#val #val2022 #magdalenaandersson #ulfkristersson #jimmieåkesson #duvetvadduhar #lågkonjunktur

Av Pink Ozzy - 25 augusti 2022 20:28

Förlåt mig att det inte blivit så mycket skrivet idag, men min rygg har varit helt förstörd. Detta trots 6 tabletter. Först framåt sena eftermiddagen blev det bättre när jag hade tagit ytterligare 6 tabletter.
Livet är inte lätt. Jag hade ju hoppats på ett trevligare pensionärs liv. Men nu är det som det är. Det är just att bara gå ut i trädgården och pyssla lite går ju bara bra dagar. Irriterande.
Men se när är det vi ter och då kan man jäsa hela dan och bara skotta om det är absolut nödvändigt.Innan dess ska dock ett träd sågas ner, vattskott klippas, buskar och häck ansas, ogräs rensas, potatis tas upp, trädgårdslandet vändas, komposterna läggascutvi landet eller flyttas, och en hel del annat. Men det ska väl gå på nåt sätt.

Av Pink Ozzy - 24 augusti 2022 17:00

Ser mörkt ut för 2022 och 2023 som det verkar. Min aktieportfölj får ligga lugnt till kanske 2025, vilket i sig inte gör något. Värre är det för de s k fattigpensionärer. Och ännu värre blir det för de arbetslösa, studenter, invandrare och pensionärer om de blåbruna tar makten. Då har vi inte bara högre elkostnader och matpriser utan de nämnda får även lägre bidrag fast inflationen ligger på 5-10%.
Det blir verkligen synd om dessa grupper. Skulle någon pensionär, invandrare, student eller arbetslös rösta på borgarblocket så måste det ju vara något fel. Å andra sidan är det väl bara att skrattar när hen får mindre i plånboken.
Men vi får väl se på valnatten om folk har tänkt till eller om de röstar borgerligt. Man har ju lovat lägre bidrag. Innebär flerbarnstillägg, hyresbidrag, och en massa andra bidrag som folk med behov får. Men inte bara dom, utan även t ex barnbidrag. Varför behövas inte det? Där finns det verkligen pengar att tjäna in.

Av Pink Ozzy - 24 augusti 2022 09:35

Jaha, du gick man vakna idag också.
God morgon förresten.
Mornar är inte min tid. Frugan väcker mig alltid klockan 8. Hon brukar vaknar nån halvtimme senare. När det är min tur vå våndas jag varje gång. Min rygg är ju ett elände. Igår jobbade jag några timmar i trädgården på starka smärtstillande och det får jag betala med varje morgon. Jag vill bara inte upp. Tvång är det enda möjliga. Jag bär mig nästan år som Pippa Lungstrump gjorde.
Men upp kommer jag och har sedan ca 2 timmar på mig innan ryggen blir lite bättre. Inte alltid, men ibland. Är det dock regnväder så tar jag inga tabletter utan ägnar dan åt fåtöljen med TV och böcker. Har fått tag i fantastiskt fina böcker från Amazon. Visserligen på engelska och tyska, men det går det också. Utbudet är ju så enormt mycket större.
Om jag ska ta tabletter eller inte har hag inte tagit ställning till ännu. Har i o f s tagit 11 redan, men det är mot annat. Men blir det för varmt och soligt stannar jag nog inne. Vi får se.
Måste visserligen ut och Vattna en del, men det kanske räcker med utåvaro för idag.
Jo, så var det ju med den där turen. Hade ätit frukost och gick upp. Då ser jag någon konstig skugga genom mjölkglaset i tvättstugan. FÖRRÅDET STÅR ÖPPET! Den ligger nån meter utanför tvättstugan. Jag hår ut och ser in i en helt öppet förråd. En snabbkoll visar dock att ingen troligen varit inne där. Måste ha glömt att stänga den igår. Lite tur är det dock. Det är mycket inbrott är det just nu.
Ha en bra dag du också.

Av Pink Ozzy - 22 augusti 2022 16:59

I Sverige, ja i hela världen förändras elpriset till det sämre. Men för Sveriges del borde det vara lösbart. Vattenfall är Sveriges största elproducent. Eon och ett antal kommer därefter. Det borde gå att lagstadga att elen som tillverkas i Sverige ska användas i Sverige och det till "svenska " priser. Överskottet kan elbolagen sedan sälja utomlands. Jag vet att det finns ett antal om och men, men varför ska elbolagen tjäna miljarder på elen? Vi har el i landet. Låt oss använda den i vårt land utan att behöva konkurrera med utlandet.
Detta är också en an Kristerssons finter. Gan vill få oss att tro att vi behöver kärnkraftverk för Sveriges skull, men så är det inte. Med ökad vindkraft klarar sig Sverige i många år till. Gäller bara för företagen satsa på rätt alternativ.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2022 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards