Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 6 april 2023

Av Pink Ozzy - 6 april 2023 19:53

Hur ska man fatta det hela. Under valtider hörde man de blåbruna prata vitt och brett om satsningar på poliser. Nu har det gått snart ett halvår och vad händer? Man pratar om fjuttig 900 Kr för att sätta sitt liv på spel. Dagens Sverige är inte på långa vägar den polis vi hade under min uppväxt. På 60-talet gick poliser med en sabel. Mest för att visa upp sig för turister. Nu beväpnad poliser mer och mer och ändå är det för lite. Att bekämpa buset ska inga gränser finnas.
Nu måste vi göra det jag länge varit emot. Lagarnas måste ändras. Folk av utländsk ursprung som skjuter, knivskär, bidrar i kraftiga våldsamhet , deltar med knark eller våldtar kvinnor och barn ska omedelbart utvisas. Om mottagande land ska det vara minst 25 år i fängelse. Ungar under 18-åriga barn som är s k löpare och springer med knark och vapen skall utvisas. Går inte det ska de sitta i ungdomsfängelse minst 20 år. Även svenskar ska fängslas under samma tider. Inga undantag. Det gör gatorna lugnare och poliserna får bättre arbetsmiljö.
Så högre lön, bättre arbetsverktyg samt kraftiga fängelsestraff borde hjälpa Sverige och Sveriges poliser att få ett Sverige vi vill ha. Men tyvärr en utopi.

Av Pink Ozzy - 6 april 2023 15:28

Har du aldrig tittat på curling så gå in på Youtube och sök på "curling nelin" så får du se något du garanterat aldrig sett.
Grejen är att Norge precis fått 3 poäng i den 10 omgången och alla trodde det var Norge som skulle vinna när nu Norge ledde. Men de tänkte inte på att vi har Nelin.
Den sten gan slog i 10e kallas redan nu alla tiders sten i världen. Helt makalös

Av Pink Ozzy - 6 april 2023 13:04

Nu börjar påsken. Det är den helg där flest folk kör ihjäl sig och sin familj bara för att släkt och vänner ska må dåligt. Jag förstår inte att just påsken är "först till döden vinner". Ja jag vet att jag är lite grym nu, men så är det ju. Allt ska gå så himla fort.
Men om vi tar det från början. Det har ju något med Jesus att göra, men det var mycket länge sedan jag gick i skolan.
Sen nånstans på 1600 talet kom påskharen till , men inte förrän på 1800-talet det rn gimmick p g a godis och leksakshandlarna i Tyskland ( därifrån kom förresten även julgranen). Jag mådde där mina första 10-12 åren och föräldrarna gömde olika stora påskägg i trädgården eller huset. Barnen fick få gå runt och leta upp äggen.
I Sverige är det mest påskmat som gäller och hos många är wet återvändardagen.
Och det är just för påskmatn samt släkt och vänner ni ska ta det LUGNT i trafiken.

GLAD PÅSK !

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards