Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 20 april 2023

Av Pink Ozzy - 20 april 2023 17:53

Jag förvånas dagligen att pressen fortfarande gör sensation om 2 killar eller 2 tjejer kysser varandra. Nu hände det igen. I Aftonbladet är det en stor grej att fotbollsspelarna Anna Tamminen från Bajen och hennes flickvän från Växjö kysser varandra. Vad är det att bli upphetsat för? Jag är visserligen kille, men har kysst min fru i över 50 år och inte en blaska har tagit kort på det och ingen paparazzi har hängt i buskarna.
Kan ni inte släppa dessa "scoop". Det hör inte hemma i nån tidning 2023.

Av Pink Ozzy - 20 april 2023 10:49

I stort sett varje lag har en inmarschlåt som publiken sjunger när hemmalaget gör entré. Aftonbladet har nu satt betyg på alla och utsett 2 med 5+ och ett av dom var Hammarby så klart. Kenta kommer nog aldrig att försvinna från Söderstadium ( hag vägrar kalla den för Tele2aréna).

Av Pink Ozzy - 20 april 2023 10:38

Har du sett EXIT? En norsk-svensk serie av yppersta klass i SVT. Den går att streama och säsong 3 startar om bara nån dag.
Den handlar om 4 s k juppis som har gör mycket pengar så de hela tiden letar nya kickar där kvinnomisshandel och fnask hör till det dagliga. Riktigt äckliga typer i min värld. Träffade min fru för 53 år sedan och har ännu aldrig fått ett endaste slag och kommer heller aldrig att få det även om jag är betydligt starkare. Men det finns liksom inte i min värld att slå kvinnor. Skulle i s f vara något överfall eller rån, men det har aldrig hänt.
Men som sagt, se EXIT. 3 fantastiska säsonger.

Av Pink Ozzy - 20 april 2023 09:58

Lider du som jag av tinnitus? Visst är det ett helvete ibland? Har du kommit på någon lösning eller köpt något som fungerar så hör av dig. Jag blir tokig.
Jag gar haft det i många år och funderar på hur mycket det påverkar att jag lyssnade mycket på musik högt i hörlurar. Det var ju inte dagens små hörlurar som kan falla ner i hörselgången. Nej, stora skulle de vara. Jag minns ett par enorma jag hade med 4 rättar på själva örondelarna där man bl a kunde ställa in volym och balans. Skithäftigt då, men hur har de påverkat min hörsel?
Jag saknar verkligen den totala tystnaden på fjället eller i skogen. Det kommer jag väl aldrig att bli kvitt.

Av Pink Ozzy - 20 april 2023 09:51

Nu är postboxar i ropet. Flera aktörer finns, bl a Postnord, Bee, Instabox m fl.
Varför? Jo, för att spara pengar. Man slipper ju en massa personal överallt. En person åker runt och lägger paketen i boxarna och kör vidare till nästa. Enkelt. Du kan nu hämta ditt paket 24/7. Men behöver du det? Du handlar ju i regel före 18 eller 20 och då kan du ju hämta ditt paket. Enkelt.
Sedan är frågan hur de kommer att göra med Rek ? Måste inte de hämtas personligen med ID-handling? Det lär ju inte vara många som är intresserade att lämna ut dessa för mågra futtiga kronor. Och vem ska åta sig att SKICKA paket? Finns väl ingen boxtjänst som tillhandahåller den tjänsten vad jag vet. Dessutom är det återigen så att personal kommer att friställas. Hos oss är det en liten affär som sköter om det mesta av pakethanteringen. Om de tappar pakethanteringen måste de stänga igen eftersom pakethanteringen betalar hyran. Så om dom försvinner måste folk åka till annan ort för att t ex spela på hästar eller fotboll. Det vore ju höjden om en ort har 4-5 matställen men ingen ATG-tjänst eller paketmottagning.
Så för dig som absolut inte har möjlighet att åka till en affär dom tar emot paket mellan 9-20 ( ofta längre ) kan ju detta med boxar vara bra men hur många är det?
Dessutom måste ju Postenord m fl göra sig en bra hacka på paketen om de bara behöver stoppa dom i boxar. Så då undrar man var prissänkningen tagit vägen.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards