Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 7 april 2023

Av Pink Ozzy - 7 april 2023 12:39

Som liten var påsarna lite annorlunda. Jag bodde i Tyskland varifrån även påskharen kommer ifrån. En massa tjo och stim före påsk förekom inte. Särskild inte på långfredagen som qv någon anledning VAR lång. På radion skulle det inte spelas moderna upplåtar utan bara tråkiga, trista låtar. Som barn skulle man inte springa omkring och ha det kul. Förbjudet. Skulle man nånstans fick man gå. Man skulle prata och inte skrika eller skratta.
Till mat fick man fisk. Kött på långfredagen var absolut förbjudet. Ja, förutom fisk, som tydligen inte räknades som kött.
På kvällen var det TV, men trist TV. Samtal mellan personer, nån andakt, kanske nån trist violinkonsert och liknande.
Så det kanske inte är konstigt att fredagen var lång. Verkade ju som om alla bidrog till att den blev lååååång.
Nu sitter jag och sortera mina CD-skivor och musik hag har på datan. Klockan 15 blir det fotboll och kl 20 är det curling. Till middag blir det fläskfilé. Det kristna har försvunnit i vår familj. Men de som vill ha en kristen helg ska självfallet få ha det. Det är deras rättighet och jag skulle aldrig slå ner på det. Bättre en kristen än mycket annat.

Av Pink Ozzy - 7 april 2023 11:14

Ja vad ska jag säga. Det är ett himla liv om en kille de sköt i en mellansvenska stad. Nu är det stor sorg, stackars pojke, mm.
Men nej, jag tycker inte synd om honom. Han är känd av polisen. M a o inte Sveriges bästa barn. Han har ju gjort något. Fan, håll er borta från gängen, skaffa er nånting att göra. Var med i nån idrott. Skaffa dig bra vänner, mm. Det finns massor av bra grejer att göra om man vill.
Den här killen gick visserligen på gymnasiet men tycks haft någon form av "sidoinkomst". Sen sköter man inte "sidoinkomsten" på ett korrekt sätt så får man betala sin skuld. Dessutom tycks det just nu pågå en uppdelning av Sverige i den undre världen. Är man då med i ett gäng så får man ju tåla "leken". Och med en regering som inte ger polisen det dom behöver kommer dom aldrig att få ordning på det.
Ja, jag låter krass, men vad ska man vara ?

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards