Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 21 maj 2022

Av Pink Ozzy - 21 maj 2022 19:39

Något är fel. Turkiet vill stoppa Sveriges inträde i NATO eftersom Sverige har sndrs åsikter än Turkiet. Inte att Sverige har andra åsikter än NATO, utan Turkiet.
Med tanke på att Turkiet har ett gott öga till Ryssland bör kanske USA och NATO se över ifall ett svenskt-finskt samarbete bör gynna NATO mer än ett samarbete med Putinälskande Turkiet....
#turkiet #erdogan #ryssland #nato #usa

Av Pink Ozzy - 21 maj 2022 15:34

Jag älskar min trädgård. Visst trädgård du in lite trädgårdsakitekter skulle de nog ha ett å annat att säga. Men grunden är att jag ska HQ blommor nånstans I trädgården året om. Det går skapligt. De första scillorna kommer i mars och sen ör cirkusen igång (som salige Magnus Härenstam sa i en pjäs). Det blommar och blommor mest hela tiden. Ibland övergår blommorna till välsmakande bär och grönsaker men blomningen fortgår.
Jag älskar detta trädgårdsarbete, trots att det numera inte går utan rn mängd tabletter. Men jag dör gärna 5 år tidigare om jag bara få ha min trädgård in i det längsta.

#trädgård #trädgårdsarbete #blommor

Av Pink Ozzy - 21 maj 2022 15:22

Varje gång det blir val så funderar ett antal personer på vilka dom ska välja på.
En del röstar som de alltid gjort. De kollar inte ens på valprogrammet.
En del kollar.... på partiledaren. Antingen på hur hen ser ut, vad hen säger, eller hur hen säger det.
Jag kan nog lova att 75% av väljarna inte sätter sig in i politiken. Lika många lyssnar och läser bara de smaskiga oneliners som en del partiledare har en kärlek för att slänga ur sig utan att granska deras fakta.
Sen har vi politiker som gärna sätter på sig offerkoftan. Det är många som går på det också.
Vad vill jag få säga med det. Egentligen flera saker.
De som inte läst på politikernas och deras partiers valmanifest ska stanna hemma eller rösta blankt. Bara som en markering.
Att många inte ens borde få lov att rösta.
Att valet inte motsvarar folkets riktiga vilja.
Att allt för många röstar MOT, d v s de röstar på vem som hellst, bara det är MOT. Skulle det inte vara på det sättet skulle t ex SD garanterat ligga under riksdagsspärren. De som verkligen satte sig in i problematiken och politiken skulle aldrig ta SDs parti.
Detta var bara en liten del i dagspolitiken. Jag återkommer då småningom.

Av Pink Ozzy - 21 maj 2022 11:47

Ännu har vi inte sett slutet på Ukrainakriget. Vi vet inte heller hur och lär det slutar. Men min bedömning är att Putin dör i cancer eller att andra ryska militärer tar över. Sen får vi väl bara hoppas att de avslutar eländet och följer världsopinionen och hjälper till med återuppbyggnaden. Bara återuppbyggnaden renderar i enormt många arbetstillfällen i stora delar sv världen.
Men vi hade en relativt bra världsindelning innan kriget. Efter kriget kommer mycket qtt ändras. Sverige och Finland till NATO är bara en liten del. Många andra konstellationer kommer säkert att skapas. Kina och Ryssland har ju redan börjat närma sig.
Matleveranser kommer att hitta andra vägar. Så även drivmedel o l. Många företag kommer att se din chans att öka produktionen.
Får Ukraina den hjälp de behöver kan de få ultramoderna städer och infrastruktur. Men det tar tid. Först måste skräpet bort, blindångare och minor hittas och förstöras.
Det blir några besvärliga år men ukrainarna verkar ju älska sitt land. Men det innebär också att de kanske vill hämnas på ryssar och ryssälskare i landet och kanske ge dom rn enkelbiljett till Ryssland. Internationella domstolar kommer nog också sätta dit några av dom värsta blodsugarna från Ryssland.
Som du ser är det långt kvar till ett normaltillstånd i landet.

#ukraina #ryssland #krig #krigsslut #hjälpukraina

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards