Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 25 maj 2022

Av Pink Ozzy - 25 maj 2022 22:33

Jaha, då var det dags igen. Man ska utreda betygssystemet. Undrar hur många olika betygssystem har det funnits de senaste 50 åren. Kanske lika bra att dom har ett eget departement med minister och allt. Betygsutredningsminister.
Men är det detta de ska göra? Är det inte bättre att alla skolor,kommunala eller friskolor får en ordentlig utbildningsgrund att arbeta med? Alla går lära sig samma sak i speciellt grundämnen som svenska, matte geografi m fl. Sen gar alla nationella prov samma dag. På så sätt kanske vi går bukt med dom lärare som bedömer sina elever lite väl mycket positivt.
Men att utreda betygssystemet underkänner ju tidigare utredare och även lärare som arbetat med det och tydligen inte klarat av det på rätt sätt.


#skola #betygsutredning #betyg #felvägattgå

Av Pink Ozzy - 25 maj 2022 18:03

Ett tjugotal barn och vuxna dödades av en 18-åring, men vems är felet? Visst, lätt att skylla på en kille från en invandrarfamilj. Men är det hela anledningen?
Självfallet nej.
Killen läspade kraftig och mobbade bl a för det genom hela skolgången. Han hade det också rätt svårt i skolan. Hur hans föräldrar hjälpte honom vet jag inte. De kanske söp och tog droger, vad vet jag.
Mobbningen tog man i varje fall inte tag i som föräldrar och skola borde ha tagit. Så det har brustit en hel del i ansvaret.
När han nu blev 18 och ser tillbaka på sitt liv så ser han bara ordet hämnd. Varför det sedan blev en lågstadieklass kan man väl vara spekulera i. Det var kanske bara de första som kom i hans väg. Allt slutade dock med att han själv blev skjuten. 18 år och ett förlorat liv för att han inte fick det stöd han har all rätt till. Det är bara sorgligt.Sorgligt för barnens föräldrar och släkt, men även för han som sköt. Det borde aldrig behövt gå så långt.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards