Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 2 maj 2022

Av Pink Ozzy - 2 maj 2022 14:28

Har i åratal haft en förkärlek gör Marabous dubbelnougat. Har dock märkt något underligt. Dubblenougaten vägde från början ca 60 gr. och har med åren successivt minskat till nuvarande 43 gr. Förpackningen tycks fortfarande kunna klara en 60 gr nougat, men för att kunna ligga i samma prisgrupp som andra stycksaker minskar man helt enkelt innehållet.
Detta är ett bra sätt att förlora en kund på. Jag tänker inte köpa fler Marabouprodukter innan jag ser att man återställer sina priser och inte försöker lura kunden på i stort sätt 30% vara. Hoppas att fler läsare hänger på.

#marabou #dubbelnougat #stycksaker #viktbluffar #lurarkunden

Av Pink Ozzy - 2 maj 2022 11:28

Hela mitt liv har bestått av musik. Jag hade 100-tals LP-skivor som numera bara kallas för vinyl. Sålde rubbet när jag började få för många CD.
Hade för många CD ett tag och skänkte dom till Röda Korset. Nu har jag mer än jag gade då och spanar fortfarande efter fynd och musik jag inte hört tidigare.
Jag har en vän som har betydligt fler CD än mig. Vi byter ca 50 - 200 med några månaders mellanrum. Sen byter vi nya med varandra. Många gånger är det billiga skivor som ibland är helkassa och ibland rena pärlor. Vi hittar fom oftast på Ginza, CDON och diverse skivaffärer som säljer både nytt och begagnat. På så vis breddas musikintresse och musiksmaken.
Och det är långt ifrån enspårigt. Nej I en påse om 100 skivor brukar det finnas hårdrock, visor, schlager, franskt, mexikanskt, pop, rock, mm, mm.
Så man får upp ögonen för mycket ny musik. Ibland bara storknar nan och undrar varför just den artisten inte slagit.
Så mitt tips är att byta skivor med varandra under en tid för att få nya influenser.
Lycka till !

#musik #cd #musiksmak #bytacd #visor
#hårdrock #rock #pop #klassiskt #schlager #ennymusikvärld #instrumtntalt #nyainfluenser

Av Pink Ozzy - 2 maj 2022 09:41

Mycket skrivs om svenska hockeyspelare i KHL och även om pajasen Jerebko som "tog värvning" i den ryska basketligan. Att Jerebko gick över mitt under brinnande krig förstår jag inte. Om hsn själv inte fattar nånting borde nån ha hjälpt honom att fatta. Det är oförlåtligt och jag hoppas att basketförbundet gör honom till persona non grata.
Däremot kan jag förstå de hockeyspelare som är kvar i Ryssland och de som drog tillbaka till Sverige. Det finns folk som förstår sig på politik OCH sport och sen finns det dom som är helt inskränkta och bara tänker sport. De vet i regel inte ens vad en minister är eller vad en statssekreterare gör. De kan absolut inget om politik. Precis lika lite som en del av mina vänner som inte vet ett skit om sport men är duktiga på politik. De skulle aldrig komma på tanken att sitta framför TVn för stt se en ishockeymatch. De kan inte ens den enklaste regeln.
Och det är så det han vara med dom spelarna som är kvar i KHL.
Vi får hoppas att de nu kommer tillbaka efter ligaslutet och att någon ger dom lite politisk information. Det var förlåtligt att åka dit en gång, men det är helt oförlåtligt att åker dit igen i höst.

#ishockey #khl #krig #ryssland #politik #jerebko #basket #okunnig

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards