Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 3 januari 2024

Av Pink Ozzy - Onsdag 3 jan 16:02

Då har man varit i Uppsala igen. Nu var det ett återbesök för att se hur värden mm såg ut. Glädjande så har cancertumörerna inte blivit större eller spridit sig. Och vill det sig väl kan det fortsätta så I flera år. Den kan också plötsligt få för sig att sätta fart och bli större, fler eller sprids sig. Men den här cancerformen är lite annorlunda än vanlig cancer.  Den har en mycket svag tillväxt. Det är bara ca 1 av 100 dom delar sig till skillnad från annan cancer där spridningen är mellan ca 45 och 100%. Så där har man ju en jäkla tur. Och eftersom den är så sällsynt är det bara Universitetssjukhuset i Uppsals som har alla Sveriges patienter. Så nu är det bara att vänta på nästa kallelse till röntgen.

Av Pink Ozzy - Onsdag 3 jan 08:17

Idag är det en sån där farlig dag igen på vägarna. Denna gång från kusten och en bit in från Norrköping nästan till Uppsala.  

Det farliga är kombinationen av ostlig vind, ett antal minusgrader och pudersnö. Då har snön en förmåga att köras fast i vägbanan när den kommer ner och gör körbanan såphal. Det är därför det har skett då många olyckor den senaste tiden på speciellt motorvägarna. Folk inser inte att det är så halt dom det är.

Lastbilar har ofta, tyvärr helt lagligt, sommardäck på. Att köpa vinterdäck är mycket kostsamt för en lastbil. Har en lastbil med släp tvex 16 däck och de kostar 5000 kr styck så blir det 80.000 Har dom sedan 10 lastbilar på åkerier är dom snabbt uppe i 800.000 Finns visserligen några för ca 4000 kr, men riktiga däck kostar kring 5000 kr. Så då sätter dom tydligen Last och förare på spel. Cyniskt.

Av Pink Ozzy - Onsdag 3 jan 08:07

En sak fattar jag inte. Om någon vill låna pengar för att köpa en bostad så går han till banken. Då gäller det att de har pengar att låna ut. Det får dom för att folk har pengar som de vill spara.

Men hur är det egentligen med stater? Läser just att USA har 34 biljoner dollar i skuld vilket skrivs ut så här. Tror jag: 340.000.000.000.000 kronor. Detsamma gäller Sverige och nästan alla andra länder i världen. Vem lånar ut och var finns dessa pengar? Det måste ju nånstans finnas ett överskott så det går att låna. Eller är alltihopa Kalle Anka-pengar? Nån som har ett bra förslag?

Av Pink Ozzy - Onsdag 3 jan 07:50

Nu har jag fått cancerbehandling i 3 månader, men haft cancer i minst 6. Idag ska jag till Uppsala för att få reda på ifall cancern ökad, stått still eller t o m minskat. Självfallet hoppas jag på en minskning, men förväntar mig att den åtminstone stått still. Hela proceduren ska ta från 1 till 3 timmar. 

Jag hämtas av sjuktransport. Varför ska man åka egen bil när enkelresa kostar 100 kr och jag kan koppla av och behöver inte koncentrerar mig på trafiken och halkan? För när man åker dit lär tankarna vara på vad de kommer att säga och på återresan vad de har sagt. Även om det är svindyrt för regionen är jag tacksam att få åka istället för att köra. Så det blir en heldag. Synd att de inte kan köra sånt via nätet.

Så nu gäller det att hålla tummarna.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2024 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards