Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 21 januari 2024

Av Pink Ozzy - Söndag 21 jan 09:32

Jag vet inte vad du känner, men har inte politiker och näringslivstoppar någon skyldighet att besvara mediernas frågor? Det är allt oftare som de kommer med "ingen kommentar". Beror i o f s på vad det gäller. Vanligt skvaller som om någon fått en ny pojkvän och liknande tycker jag inte de behöver besvara. Men t ex statsministerns som inte svarar på frågan om hur mycket hans födelsedagsfest kommer att kosta borde vara en självklarhet att han berättar.  Största delen betalar ju vi skattebetalare.  Nej, allt som inte är 100% privat ska alla i riksdagen offentliggöra om någon frågar. Det finns ett fåtal  hemligstämplade spörsmål som det med risk för rikets säkerhet hemlighålla, men det är som sagt ett fåtal. Så skapa nya lagar som ger folket rätt att få reda på det de rätteligen har rätt till.

Av Pink Ozzy - Söndag 21 jan 08:40

Ulf Kristersson ska fylla 60 år och då ska det till ett sjuhelsickes tabernakel. Det gäller att passa på när man är statsminister.  För inte betalar han ur egen ficka. Nej, det ör hsn inte. Han ser till att hans 364 gäster får äta, dricka och sova gratis. Moderaterna betalas ur moderaternas kassa och den övervägande största delen av gästerna betalas av statens skattebetalare, d v s vi.

Sedan är han så sjangtil att han vill ha pengar som ska gå till Suiside Zero och Mind. Då är mitt förslag enligt följande.  Varje gäst betalar en kuvertavgift som går direkt till de berörda grupperna och alla betalar för sin mat och logi. Kuvertavgiftens storlek får var och en bestämma, men bör som lägst vara matens och dryckernas pris plus en pengargåva av rang som går till de ovan nämnda föreningarna.

Och alla 365 gratisätare visa nu er givmildhet för en god sak. 13.736 kronor är den summa jag som lägst accepterar och som skulle bli 5 miljoner. Sen räknar jag att företagare och deras företag lägger lite extra så de totalt kommer upp till 10.000.000 kr. 10 miljoner är en snsenlig summa och skulle rädda många liv. 


Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2024 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards