Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 26 januari 2024

Av Pink Ozzy - Fredag 26 jan 07:06

Jag blir mer och mer förbannad över den neddragning som sker i dagens skolor och vården. Regeringen skjuter inte till de pengar som behövs för att utnyttja det kapital vi har och utbildar. 

Nu ska sköterskor och lärare dras ner så att folk som har gått ut direkt hamnar i arbetslöshet. Visst, skolor och vårdinrättningar skulle ha kunnat öka skatten, men varför? Det är Kristersson som lovat att inte höja skatten. Då blir det som det blir. Ett kapitalistsamhälle där var och en ska betala för sina kostnader. Att gemensamt stå för kostnaderna så ALLA får vård och omsorg har inte Kristersson tänkt sig. Nej, den Kristerssonska vägen med låg skatt där alla betalar allt själv vid sjukbesök är tydligen det dom gäller i framtiden.

Sen har vi skolorna där nyutexaminerade lärare inte får nån anställning och skolorna inte går runt p g a att de statliga bidragen sänks är tydligen det som häller gör Tidögänget. Allt för att behålla rn låg skatt. 

Det blir sjukvård och skola därefter där enheterna inte ens får ta in folk om någon blir långtidssjuk eller vill vidareutbilda sig något halvår.

Nej du lille Uffe vi får hoppas att du  skjuter dig själv i foten.

Ett enkelt sättet få upp folks ögon är att de dom ett :kvitto" när de skrivs ut. Allt har ju ett pris. Skriv t ex:

"Denna behandling kostade landstinget 42.000 kronor, men pengarna kommer från skattemedel, annars hade du fått betala detta ur egen ficka. Under de senaste 12 månaderna har du kostat regionen 146.000 kronor som regionenbetalat med skattepengar." Då kanske några folk vaknar. Detsamma gäller skolan. Ge varje förälder ett papper där det står": varje skoldag i åk6 kostar 16300 kronor av kommunens skattepengar. ".

Hag vet inte, men tror att några kanske vaknar upp och lär sig förstå vad allt kostar och är mer intresserade av skolan.

Det vore en bra idé. Du Kristersson får den gratis av mig.

Av Pink Ozzy - Fredag 26 jan 06:59

Idag ska jag till sjukhuset och visa upp hela paketet under en undersökning. Antingen skrattar dom eller så flyr dom av ren skräck. Vi får väl se. Men de ska in både fram och bak. Jag hatar såna undersökningar. Varenda sköterska brukar ju springa efter mig en bra bit ut på gatan efter undersökningen... Men, men, vad ska jag göra åt det....

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2024 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards