Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under maj 2022

Av Pink Ozzy - 27 maj 2022 13:47

Nu dödas fler ungdomar upp till 19 år genom skjutningar än i trafiken!!!!!
Vad säger det om Sveriges samhälle av idag? Att vi måste sluta dalta. De som skjuter ska inte ha ungomsrabatter straffrabatter och allt som finns. De ska in på MINST 20 ovillkorligen. De ska bort från samhället tills de visat att de kan och Bill sköta sig. Och räcker inte anstalterna till så bygg fler. Ska inte finnas en unge ute med vapen, knivar, basebollträ eller nåt annat som kan framkalla fara. Då ska de in på MINST 5 år. Är de under 15 ska de in på ungdomsanstalt tills de blir 16 och sedan överföras till vanliga fängelser för att avtjäna resterande straff och skolning.
Det låter hårt men vi kan inte fortsätta på detta vis. Fler lagar måste till för att ge polisen makt, befogenheter och verktyg för att spränga ligor utan att PKmaffian ska lägga sig I.
Sverige måste förändras NU.

Av Pink Ozzy - 27 maj 2022 13:37

Det går en mycket bra serie på SVT1 som heter "Uppdrag: Håll Sverige vid liv". Ett mycket välgjort på program om sjukvården i Sverige. Det programmet visar verkligen vad en sjuksyster eller läkare kan råka ut för. Den visar också alla funktioner inom sjukvården. Det är ett liv 24/7. Många gånger måste de verkligen stå på tå och fatta snabba beslut.
De som är negativa till vår sjukvård ska kolla på SVTPlay. Där har du qlla delar. Titta på fom och låt det sjunka in
Det är inte bara du på sjukhuset utan det finns många andra som behöver vård samtidigt. Att du t ex har ont som fan I en arm ger dig t ex inte förtur. I rummet intill ligger kanske en svårt hjärtsjuk patient som kom 3 timmar efter dig till akuten, men måste ha omgående vård.
Nej jag tackar sjukvården, sjuksyster, läkare och alla andra som ser till att sjukvården fungerar. Jag har själv legat många timmar på akuten vid ett flertal tillfällen och nästan alltid fått ett bra bemötande. Tack ska ni ha.

#sjukvård #sjuksköterska #läkare #svtplay #uppdrag:hållsverigevidliv #tack

Av Pink Ozzy - 26 maj 2022 15:50

Svensk fotboll är publikmässigt på klar uppgång. Malmö, AIK och framförallt Hammarby har ju en enormt trogen publik. Hammarby har dessutom en ljudkuliss värd en fotbollsmatch och ett fotbollslag.
Det är så det ska se ut på och kring en fotbollsmatch. Det är mäktigt att höra bajenfansen på Söderstadion, som en del kallar för Tele2 Arena. Dessutom tycks de flesta fansen har fattat att det bästa för sitt lag är att heja och sjunga och inte bråka och slåss.

#bajen #hammarby #aik #malmö #publik #fotbollspublik

Av Pink Ozzy - 26 maj 2022 12:04

Det är tydligen enorma köer till säkerhetskontrollen. Man ber folk att bege sig till flygplatsen i mycket god tid.
Jag begriper det inte. Jo, att det blir långa köer. Det beror på att Swedavia inte sköter sitt jobb och anställer folk i tid.
Men det jag inte fattar är folk som teser från Sverige under den absolut finaste tiden. Har själ varit i ca 40 länder en massa gånger men undviker just den här tiden om det går. Vi har ett otroligt vackert land. Speciellt fram till midsommar, så ingen får iväg mig på mån solresa vid denna tid på året.

#arlanda #swedavia #säkerhetskontroller #långaköer #stannahemma

Av Pink Ozzy - 25 maj 2022 22:33

Jaha, då var det dags igen. Man ska utreda betygssystemet. Undrar hur många olika betygssystem har det funnits de senaste 50 åren. Kanske lika bra att dom har ett eget departement med minister och allt. Betygsutredningsminister.
Men är det detta de ska göra? Är det inte bättre att alla skolor,kommunala eller friskolor får en ordentlig utbildningsgrund att arbeta med? Alla går lära sig samma sak i speciellt grundämnen som svenska, matte geografi m fl. Sen gar alla nationella prov samma dag. På så sätt kanske vi går bukt med dom lärare som bedömer sina elever lite väl mycket positivt.
Men att utreda betygssystemet underkänner ju tidigare utredare och även lärare som arbetat med det och tydligen inte klarat av det på rätt sätt.


#skola #betygsutredning #betyg #felvägattgå

Av Pink Ozzy - 25 maj 2022 18:03

Ett tjugotal barn och vuxna dödades av en 18-åring, men vems är felet? Visst, lätt att skylla på en kille från en invandrarfamilj. Men är det hela anledningen?
Självfallet nej.
Killen läspade kraftig och mobbade bl a för det genom hela skolgången. Han hade det också rätt svårt i skolan. Hur hans föräldrar hjälpte honom vet jag inte. De kanske söp och tog droger, vad vet jag.
Mobbningen tog man i varje fall inte tag i som föräldrar och skola borde ha tagit. Så det har brustit en hel del i ansvaret.
När han nu blev 18 och ser tillbaka på sitt liv så ser han bara ordet hämnd. Varför det sedan blev en lågstadieklass kan man väl vara spekulera i. Det var kanske bara de första som kom i hans väg. Allt slutade dock med att han själv blev skjuten. 18 år och ett förlorat liv för att han inte fick det stöd han har all rätt till. Det är bara sorgligt.Sorgligt för barnens föräldrar och släkt, men även för han som sköt. Det borde aldrig behövt gå så långt.

Av Pink Ozzy - 24 maj 2022 19:59

Äntligen ska vargen skjutas av från ca 400 till ca 170. Ja, jag säger äntligen. Fåren som finns ute är mat för människan och ska inte mördas av vargen. Just nu mördar vargen så många får så fårskötarna tröttnar och ger upp.
Jag ser ju hellre får på bordet än en varg i skogen. Dessutom är det så gott som omöjligt att få se en varg i skogen nån gång i ens liv, så för mig kan de gärna skjuta in varenda en.

#varg #skjuta

Av Pink Ozzy - 23 maj 2022 13:46

Jag tycker att NATO ska ändra sina paragrafer. Det ska inte gå att utesluta någon bara för att denne inte uppfyller krav som ett land ställer. Ren utpressning. Det får inte vara så att Turkiet kör med en egen utpressningsagenda. Diskutera kurdfrågan har knte med NATO att göra och man ska inte ta med den i kravspecen för att få inträda i NATO. Har inte NATO ett frågeformulär som ska prickar av och sen är det klart.
Som det är nu så är det småskolan. Om inte Sverige sluta leka med kurderna vill inte vi leka med Sverige. Det är inte något lands förhandling, det är mobbing. Erdogan borde istället ägna sig åt sina inrikesfrågor. Som det är nu så får ungdomar som arbetar inom turistbranschen med t ex städning eller försäljning av läsk och glass vid stranden endast 3-4000 i lön. Vem kan leva på det. Ägna dig åt det du Erdogan och öåt lurderna vara ifred. Vem var det som gasade flera tusen kurder för ett antal år sedan. Kanske borde vara Turkiet som inte platsar i NATO...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards