Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under januari 2023

Av Pink Ozzy - 22 januari 2023 10:26

Det var val i september och inte mycket av alla vallöften har fallit in.
Av de 7 kronorna billigare bensin blev det egentligen ingenting. Just nu är bensinen t o m 2 kr dyrare.
Av elåterbetalningen i november blev det inte heller något än. Nu pratar nan februari-mars.
Gängen som skulle åtgärdas har inget hänt.
Skjutningarna har det inte hänt något annat än att man nu även lagt handgranater och sprängdeg i arsenalen.
Listan kan göras lång men jag stannar där för idag. Anledningen är enkel. Regeringen har åtgärdat vissa mycket billiga åtgärder. Dessa som påverkar folk mycket och som kostar staten pengar har man inte gjort så mycket åt.
Varför?
Ganska enkelt. Partiledarna har ljugit oss rakt upp i ansiktet. Att t ex sänka bensinpriset hade stridit mot EUs lagar.
Att vi inte skulle få elåterbetalning i november visste alla, ändå gick man till val med lögnen.
"Gänguppränsning" kommer inte att ske nu, om denbens sker. OM det sker kommer det attcta många år. Att flytta folk från ett polisdistrikt till ett annat kommer inte att göra mågon nytta mer än att urholka polisens budget. Att bo på annan ort kostar en hel del traktamenten mm.
Och vi kan lägga till flyktingar som SD vill ha ut. Kommer aldrig att hända. Vi har så många duktiga invandrare i arbetslivet så att kasta ut dom vore att sänka Sverige till ett U-land. Det som möjligen låter sig göras är att begränsa att unga utan utbildning kommer in för att senare låta halva släkten anhöriginvandra. Och att folk utan giltigt pass avvisas vid gränsen direkt. Men inget har hänt. Nu har man pratat om en fast tullstation på Öresundsbron. Vi får väl se.
Så allt är egentligen bara lögner och valfläsk. Nu är man så full i fan att man gnäller på Margareta Andersson så fort hon påpekar felaktigheter i nuvarande regerings handlande kontra det msn sa i valet. Allt för att få bort ljuset från dom egna felaktigheter.
Frågan är vem av partiledarna innan nästa val gar ljugit mest.

Av Pink Ozzy - 21 januari 2023 10:18

Danske högerextremisten Paludan måste stoppar med alla medel. Sverige är ett fritt land. Dock finns det osynliga gränser som alla måste acceptera om de ska få vara i vårt land. Att, som Paludan, bränna en koran utanför den turkiska ambassaden, kan rent lagligt vara OK, men moralisk förkastligt.
Antingen klarar vi att skilja på rättsligtvrätt men moraliskt fel eller så måste lagarna skrivas om. Det han inte vara meningen att danskar kommer hit och ställer till det för vårt land.
Nej, släng ut Paludan eller ändra lagen så att pack som Paludan inte tillåts komma in i Sverige. Han är ju bara galen i att få publicitet. Men då ger vi väl honom det genom att kasta ut honom ur landet eller sätter honom på hispan några år.

Av Pink Ozzy - 20 januari 2023 17:58

Personligen tycker jag att politiker ska leva efter de lagar Sverige och EU har. Att sätta sig över lagar gör att man per automatik bör uteslutas från uppdrag betalat av stat eller kommun.
Nu har vi denne PM Nilsson som anser sig vara finare än oss vanliga människor. Nåja, vanliga är vi knappt 4 år. När det vankas val är vi inte vanliga. Då är vi officiellt högt aktade. Ok, PM Nilsson var det. Karln har, tydligen i skydd av sitt ämbete, ett flertal gånger fångat ål. En fisk som är förbjuden att ta upp. Den är rödlistad.
Men det bryr sig inte den av oss avlönade moderaten om. Det är ju knappt 4 år kvar till nästa val så han tror väl att vi glömmer det till nästa val. Glöm det. Jag ska försöka att påminna er så ofta jag kan.

Av Pink Ozzy - 20 januari 2023 17:09

Det kommer och går. Det smyger på mig, eller slår till med en kaka höger. Hur och vad än händer så vill jag inte ha det. Just nu ligger jag väldigt lågt. Har bl a bett en av mina mågar att flyga och fara. Det finns faktiskt gränser även i helvetet.
Men det finns några andra problem som jag måste lösa under våren om jag inte ska bli tokig. Men vi får väl hoppas att det löser sig till ett normalläge. Så här kan jag fan inte leva. Har skaffat mig en psykolog. Problemet är att hen vill att jag ska arbeta med KBT, något som jag inte alls tror på. Men jag får väl ge hen en chans eftersom jag behöver all hjälp jag kan få.

Av Pink Ozzy - 20 januari 2023 13:01

Det man trodde inte skulle hända händer. Mark Levengood och Jonas Gardell ska separera och bara vara vänner.
Mark och Jonas är en institution. De fick mig att acceptera den homosexuella världen.
Jag tycker att det är mycket sorligt , men å andra sidan ska man inte leva ihop för sakens skull.
Jag önskar båda stort lycka till och hoppas dom allt väl i framtiden.

Av Pink Ozzy - 20 januari 2023 11:30

Ibland så ringer du nånstans och den lille roboten i andra änden säger att du är nummer 1 i kön. Detsamma om du börjar chatta med något företag. Men om jag omgående är nummer 1 kan det ju inte finnas nån kö. Det kan just få inte finnas någon bakom mig.
Detsamma gäller när de skriver att ett visst program är en serie och just detta program är nummer 1 av 2. Är 2 verkligen en serie? Nja, inte i mina ögon.
Eller som jag såg idag , " den definitiva filmen om....". Vem bestämmer det? Om den är definitiv kan ju ingen nånsin komma efter och göra en film i ämnet.
Jag bara undrar...

Av Pink Ozzy - 18 januari 2023 08:41

Elkompendationen är född ur valrörelsen och borde aldrig startats upp. De dyra elnotorna är till stor del konsumentens fel.
De som har de dyra räkningarna är dom som har rörligt elpris. Det har de gör att de har räknat med att tjäna på det i s f att binda sina lån. De har också tjänat på det i många år. Nu plötsligt började de gå upp och inte ens då band de sina elpris utan chansade på att priserna skulle dala. De har m a o tagit en lott och förlorat.
Att nu ge en kompensation är vansinne. Det är våra skattepengar som delas ut. Själv får jag mer tillbaka än jag betalade och så blir det för många. Till vilken nytta?
Vad händer t ex när en värmepanna, kyl och frys går sönder? Då måste de ju också ha en buffert. Så måste de ju ha för sina elkostnader också om de har rörligt pris.
Nej, bort med valfläsket.

Av Pink Ozzy - 17 januari 2023 18:14

Det fanns en tid då det var busenkelt att utse Sveriges bäste i någon form. Bäste manlige var Björn Borg eller Ingemar Stenmark och liknande. I vissa kategorier fanns det knappt några vettiga kandidater.
Men sedan dom jagat domarna med blåslampa ligger svenska idrottare riktigt bra till. Det är numera inte svårt att få ihop idrottare i alla kategorier. T o m så många så dom inte gav något åt Mondo, vilket jag tycker var fel. Men på manliga sidan har vi helt plötsligt världsmästare och värlsrekordhållare både här och var och det är inte 1975 längre. Men helt klart framkom det att man kanske inte kan tävla i olika sporter på detta sätt. Det känns orättvist mot såna som Mondo. Att inte han fick åtminstone 1 pris är nästintill lite skandal. Det är ju han som fyller vända arena han hoppar i. Hela världen vet vem han är. Hur många känner till en svensk som kör runt på fruset vatten på skor med en skena under. Därmed vill jag inte förringa Van der Pools bedrift.
Förutom det faktum att Mondo inte fick något pris och jag tycker att det är skandal så fanns det en skandal. En sångerska som visade upp hela sin gravida mage. Osmakligt.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards