Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under januari 2023

Av Pink Ozzy - 17 januari 2023 11:21

Var just på Lidl och en annan affär. Bägge säljer gårdagens bröd betydligt billigare än ordinarie pris. Men idag fanns det inget på någotdera ställen.
Så nu ställer jag mig frågan. Kommer folk dit när dom öppnar bara för att köpa billigt bröd eller har respektive företag bakat lite mindre för att säkerställa att allt säljs till fullt pris för att det inte ska bli något över? Det kostar ju att sälja ked lägre pris.Jag bara undrar.

Av Pink Ozzy - 16 januari 2023 13:16

Äntligen blir de Olympiska Spelen vad de ska vara. D v s sända av SVT. Då vet vi att det blir dugliga journalister, bisittare och ingen reklam. Tack SVT

Av Pink Ozzy - 16 januari 2023 10:08

Tänk vad musiksmak ändras med åren. Det började med schlager och svensktoppen de första 6-7 åren. Vid 12 kom Creedence clearwater revival och liknande grupper. Sakta kom Jimmie Hendrix, Deep Purple, Led Zeppelin m fl. I slutet av 80-talet kom Rod Stewart att bli husguden nr 1. Cheer och Meatloaf kom. Senare Pink och Ozzy Osborne. Men med tiden har skivsamling gått in absurdum. Ligger väl kring 1000 CD och fler inspelade. Bara min musikspelare har just nu 30000 låtar. Gar också gett bort kassar till Röda Korset.
Men sen har det blivit så att det blir grupper av musik som tilltalar. För ett tag var det modern amerikansk country. Ett tag 60-talsmusik, sedan 70-tal. Just nu är det Black Sabbath och Dio. Både tillsammans och var för sig.
Vi får väl se vad som kommer härnäst...

Av Pink Ozzy - 15 januari 2023 15:16

Jag brukar kolla på Hemnet med ojämna mellanrum. För mindre än ett år sedan såg man att hus las upp ena veckan och var borta inom månad.
Den tiden är totalt förbi. Man ser att priserna går ner och att husen inte säljs. Antingen tas de bort ett tag för att sedan komma igen eller så ligger de där månad efter månad.
Att sälja hus nu beror bara på priset och turen att en köpare vill ha just ditt hus. Annars är det bara att vänta.

Av Pink Ozzy - 15 januari 2023 09:28

Kadir Qaadir kör buss i Sydsverige. Han ser i backspegeln en mamma med ett barn . Mamman gråter så Kadir stannar bussen och sätter på varningsblinkers. Han går bak i bussen till mamman och frågar om barnet är sjuk. Hon säger att hen inte andas. Kadir tar barnet på axeln och springer 150 m till sjukhuset och skriker att han behöver hjälp. Snabbt kommer det fram folk och hjälper till. Barnet hade redan börjat andas lite.
Inne i bussen hade andra resenärer tagit hand om mammans andra barn eftersom mamman följt med Karir.
Vilka hjältar vi har. Först och främst Kadir Qaadir men också folket på bussen som hjälpte de andra barnen. Ni har gjort min dag lite ljusare.

Av Pink Ozzy - 15 januari 2023 09:20

Igår spelade Sverige mot Cap Verde i handbolls-VM. Efter matchen gjorde bl a Gottfridsson segerintervju. Då ser han hur en liten kille på 10-12 år körs in i en ambulans. Gottfridsson sprang fram och ville höra vad som hade skett. Mamman förklarade att grabben fått epilepsi.
Senare på kvällen träffades landslaget och bestämde att de skulle signera en landslagstruppen och ge den plus biljetter till en VM-match till grabben. De menade att grabbens handbollskväll inte ska sluta med en ambulansfärd.
Det jär landslaget är inte bara bra på plan. De har hjärtat på rätta stället också.

Av Pink Ozzy - 14 januari 2023 16:21

Finns det inget sätt att gå runt Turkiet? Varför ska en envåldshärskare kunna tvinga Sverige att göra saker som inte har med saken att göra.
Det är ju bara Turkiet som har synpunkter på kurderna. Jag tror inte att varken Sverige och Finland plus ett antal Natoländer har något emot kurder. Det kanske vore dags att skicka alla politiska IS-fångar till Turkiet. Som det är nu så duger det tydligen att IS-fångarna finns på kurdisk mark. Turkiet vägrar ju ta in dom. Sverige borde just nu gå i motoffensiv och kräva att Turkiet tar emot dom. Vi kanske ska kräva att alla politiska fångar i Turkiet friges. Vi gillar ju inte turkarnas politik lika lite som dom tycks gillar vår.
Lägg inte ner mer krut på Natofrågan. Vänta ut turkarna. De vill saäkert ha svenska vapen framöver. Då kan vi snacka Nato. Gå förbi Turkiet och skriv avtal med respektive land. Då sitter turkarna snart i skiten. Skulle det bli ett större krig kommer inte turkarna att hjälpa oss ändå. Dom är till stor del muslimer och kommer stå på deras sida. Nu räcker det Erdogan.

Av Pink Ozzy - 14 januari 2023 13:15

Den förra längdåkerskan Stina Nilsson gick ju över till skidskytte. Jag vet inte riktig vad som låg bakom, men bytte gjorde hon.
Yon gick från en firad skidåkare till en anonym skidskytt som knappt är en medelmåtta.
Det var synd. Hon hade helt enkelt gjort det betydligt bättre i längdåkning. Hon hade nog med säkerhet tjänat betydligt mer i längdåkning.
Undrar vad orsaken var. Det har blivit visats om en tränare som inte passade Stina, men det borde man ju kunnat löst. Att hon kör skidskytte är ju som om Mondo Duplantis skulle köra längdhopp.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards