Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under januari 2023

Av Pink Ozzy - 14 januari 2023 10:05

Margaux Dietz har ett flertal gånger de senaste 10 åren varit i olika blåsväder. Men är det hennes fel? Nej, felet ligger hos dom som publicerar hennes misstag. Senast idag släppte Aftonbladet hennes film om fyllot som låg utanför hennes dörr. Det gör enligt mig Aftonbladet till lika stor skurk. Det man vill ha är ju fler läsare. De skiter i fyllot. Det är läsarna dom vill åt. Precis som Margaux. Så sluta gör er finare an ni är. Ni är precis som Dietz.
Samtidigt skriver dom om en händelse för 10 år sedan då Margaux ska ha skrivit N-ordet. Margaux var 14 år då. Är det något att göra en affär av nu. Nångång borde väl en preskriptionstiden gå ut. Nångång borde väl sliskpressen hejda sig och leta efter NYHETER nån annan och lämpligare stans. Eller är deras huvudsak att bara klampa på och skada folk?.

Av Pink Ozzy - 13 januari 2023 20:38

Ja, ibland får man den känsla att gud hör bön. Hanna Marklund slutar på TV4. Det som gör mig lite orolig är att hon håller dörrarna öppna för andra kanaler. Kan man hoppas på kinesiska eller indiska televisionen?
Som jag sagt tidigare har jag inget emot Hanna Marklund. Problemet är hennes röstläge och hennes långrandiga tjattrande om var spelarna står och var de borde har stått och gjort med en irriterande röst.
Så i varje fall så är jag glad. Förlåt Hanna.

Av Pink Ozzy - 12 januari 2023 22:46

Nu är handbolls-VM igång och Sverige tog sig an Brasilien. Efter en lite nervig första halvlek kom Paliks och grabbarna igång och Sverige csnn med 8 bollar. Bäst på plan var Palika som tidvis stängde igen helt. Han kom upp i en räddningsprocent av ca 50%. Vilken kille!

Av Pink Ozzy - 12 januari 2023 22:43

Oljejätten Exxon/Mobil tycks under ca 50 år dold det faktum att de visste att deras produkter skulle värma upp jorden. Men istället för att tala om det så folde man det och motarbetade dom som sa att det just fanns den risken.
Nu hoppas jag att oljeföretaget hamnar i en stor rättegång och får betala ett mångmiljardbelopp som ska gå till forskning av nya energikällor till både fordon och ersättningar till kärnkraft i närtid.
Anta att Excon/Mobil hade talat om det fom visste gör 50 år sedan. Hur mycket bättre hade bår jord kunnat vara då.
Men det är inte det enda. Jag har sedan drygt 50 år sagt att dessa stora oljebolag döljer en hel del och att de troligen också köpt upp patent på diverse motorer, motordelar, teknik mm som skulle kunna vara betydligt mer miljövänliga . Men det går vi väl aldrig veta.

Av Pink Ozzy - 12 januari 2023 10:03

VM i handboll har startat och med det ett helt idiotiskt påfund. De svenska herrarna är med i detta VM och hade tänkt sig en liten promenad till och från arenan. Men icke. Ett kontrakt binder alla lag att åka buss till arenan så att TV får bra bilder innan match!
Vilket vansinne. Först ska en buss åka till hotellet. En sträcka på minst 1 mil. Sen står den där och puttrar i kanske 10 minuter tills alla inkl packning är på bussen och sen åker man 300 meter på Skånegatan för att släppa av förarna utanför arenan och TV fått några sekunder till kvällens match.
Ett totalt vansinne och totalt miljöovänligt. Sluta upp med denna idioti och låt grabbarna gå.

Av Pink Ozzy - 12 januari 2023 08:51

Är du barn/ungdom kan du ringa Bris. Det gäller t ex om barnet ser att föräldrar slåss, super eller slår barn mm. Där kan dom gå stöd och hjälp.
Årets julhelg har ett tvivelaktigt rekord. 19% fler barn/ungdomar ringde till Bris för stt få hjälp och stöd. Det är skrämmande siffror. Den helg som borde vara barnens gladaste och roligaste blir istället en dyster, skrämmande och hemskaste.
Nu får väl slla föräldrar, sambos och andra som har med barn att göra skärpa sig! De vuxna har ingen rätt att supa på julen. Däremot har de stora skyldigheter gentemot barnen. Barnen har rätt att ha det trevligt på julen. Våld och fylleri hör inte dit.

Av Pink Ozzy - 11 januari 2023 10:47

Har under senare tid pratat med en del personer som det visade sig alla hade fel om elpriset. Det som är det värsta i det hela är att regeringen inte talar om sanningen utan hänger på lögnen.
Så här är det. Magdalena Anderssons regering stoppade kärnkraftverk som inte behövdes. Och, observera, de behövs fortfarande inte. Vi har de facto tillräckligt ned eltillverkande kärnkraftverk , vattenkraft, vindkraft mm. Anledning till avstängningen var till för att ge incitament att ta fram nya hållbara energikällor. M a o skulle framtida behov av el komma från nya typer av strömtillverkande "maskiner", men inte livsfarlig kärnkraft. Så tanken är god om inte förträfflig.
Nu går dock de blågulbruna ut och påstår att dagens höga elpris beror på den nedstängming sossarna gjorde under sin mandatperiod. Inget kan vara en större lögn. Under ett normalår klarar vi oss bra själva och t o m säljer ström till andra länder. Det är i snitt 5-6 dagar vi måste köpa ström. Det är helt väderberoende. Så rent matematisk skulle vi kunna ha ett elpris på t ex 50 öre. Men det förutsätter att staten äger all elproduktion. Och här kommer haken. Vi gör inte det. Den mesta eltillverkningen är privat. Och vad görcett ordnat företag? Jo, de säljer till den som betalar mest. Men du undrar säkert varför då elen är så dyr.
Jo, Ryssland får inte sälja gas till väst, vilket gör att t ex Tyskland får brist på tillgång av gas. Det får liksom inte komma gas ur de rör som ligger på havsbotten mellan Ryssland och Tyskland. Så Tyskland måste köpa gas eller el från annat håll, bl a Sverige. Så man köper el där de kan. Elproducenterna ärxdå snarta och säljer elen dyrt. Innebär att de elprodukter som finns i Sverige hänger på och säljer dyrt. Att sälja billigt till oss i Sverige och dyrt till andra länder funkar inte för då kommer EU med böteslappen. Konkurrensen måste vara lika.
Så p g a att ryssarna inte får sälja gas till bl a Tyskland måste Tyskland köpa dyr el vilket driver upp priset eftersom de länder som behöver gas producerar för lite el själva.
M a o har svenska elpriser INGENTING med Magdalena Andersson att göra. Vi är ett pytteland i det hela och måste följa de regler som finns på marknaden.
Frågor på det? Skicka in dom via kommentarsfältet.

Av Pink Ozzy - 11 januari 2023 09:20

Jag har bara sett Patrick Grimlund på TV. En ytterst trevlig person och jag sörjde mycket när han försvann från Lyxfällan. Han var alltid den gode. Det var han som var kittet i programmet. En mycket sympatisk person.
Och så kommer det en kurva och livet är över. Vila i frid Patrick.

Men vi har inte bara Patrick som nu är död. Vi har hans fru och barn som kommer att tvingas att bearbeta händelsen. Förhoppningsvis har hon en släkt och vänner i närheten som kan hjälpa henne med det och står vid hennes sida.
Sist men absolut inte minst har vi lastbilsföraren som, efter en sådan händelse, ska ut och köra igen. Det är lätt att sympatisera med den drabbade och särskild om det är någon man "känner", men glöm för all del inte den andra parten i olyckan. Han tvingas se bilden framför sig hela livet. Jag sänder en tanke även till dig och hoppas att även du får hjälp att bearbeta det du varit med om.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards