Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under april 2023

Av Pink Ozzy - 20 april 2023 09:58

Lider du som jag av tinnitus? Visst är det ett helvete ibland? Har du kommit på någon lösning eller köpt något som fungerar så hör av dig. Jag blir tokig.
Jag gar haft det i många år och funderar på hur mycket det påverkar att jag lyssnade mycket på musik högt i hörlurar. Det var ju inte dagens små hörlurar som kan falla ner i hörselgången. Nej, stora skulle de vara. Jag minns ett par enorma jag hade med 4 rättar på själva örondelarna där man bl a kunde ställa in volym och balans. Skithäftigt då, men hur har de påverkat min hörsel?
Jag saknar verkligen den totala tystnaden på fjället eller i skogen. Det kommer jag väl aldrig att bli kvitt.

Av Pink Ozzy - 20 april 2023 09:51

Nu är postboxar i ropet. Flera aktörer finns, bl a Postnord, Bee, Instabox m fl.
Varför? Jo, för att spara pengar. Man slipper ju en massa personal överallt. En person åker runt och lägger paketen i boxarna och kör vidare till nästa. Enkelt. Du kan nu hämta ditt paket 24/7. Men behöver du det? Du handlar ju i regel före 18 eller 20 och då kan du ju hämta ditt paket. Enkelt.
Sedan är frågan hur de kommer att göra med Rek ? Måste inte de hämtas personligen med ID-handling? Det lär ju inte vara många som är intresserade att lämna ut dessa för mågra futtiga kronor. Och vem ska åta sig att SKICKA paket? Finns väl ingen boxtjänst som tillhandahåller den tjänsten vad jag vet. Dessutom är det återigen så att personal kommer att friställas. Hos oss är det en liten affär som sköter om det mesta av pakethanteringen. Om de tappar pakethanteringen måste de stänga igen eftersom pakethanteringen betalar hyran. Så om dom försvinner måste folk åka till annan ort för att t ex spela på hästar eller fotboll. Det vore ju höjden om en ort har 4-5 matställen men ingen ATG-tjänst eller paketmottagning.
Så för dig som absolut inte har möjlighet att åka till en affär dom tar emot paket mellan 9-20 ( ofta längre ) kan ju detta med boxar vara bra men hur många är det?
Dessutom måste ju Postenord m fl göra sig en bra hacka på paketen om de bara behöver stoppa dom i boxar. Så då undrar man var prissänkningen tagit vägen.

Av Pink Ozzy - 19 april 2023 16:10

Efter vinterns enorma prishöjningar lovade matvarujättarna att sänka x antal varor. Att de samtidigt skulle höja i stort sätt lika många varor har de inte sagt en knyst om. Ytterst fegt och lögnaktigt.
Nu kommer jag vara ytterst selektiv i mina matvaruköp.
Har du möjlighet så var det du också. Tyvärr är det synd att inte alla har flera butiker att välja på , vilket matvarukedjorna är fullt medvetna om. Här borde en folklig regering för länge sedan satt ett prisstop. Det gick för och det går nu också. Men inte med en blåjrun regering.

Av Pink Ozzy - 19 april 2023 16:01

Gamle fotbollsspelaren Andreas Granqvist har köpt sig ett hus i Marbella för 34 miljoner. Om jag är avundsjuk? Nej aldrig. Vad ska jag med 700 m² till. Mina 150 räcker och blir över.
Men jag frågar bara vad man ska med hiskeliga 700 m² till. Åker jag till Spanien vill jag ligga vid havet. Inte titta på bio eller spela golf. Men det kanske är så att om man har för mycket pengar så måste man ju lägga dom nånstans. Nu vet jag inte hur många ungar Andreas har, men det kanske räcker med 7 sovrum. Men det första jag alltid tänker är vem som ska städa och vem som ska fixa trädgården?

Av Pink Ozzy - 18 april 2023 10:19

Ibland förstår jag mig inte på miljöaktivister.
Ett tag släppte de ut minkar. Trots att de borde vetat att de knappast kan överleva i det fria.
Sen har de satt sig på högtraffikerade gator och vissa har t o m limmat fast sig. Detta får inte som följd att få folkets sympatier utan mer en stor irritation och en idiotförklaring.
Igår har man tydligen hällt orangefärgad pulver över ett snookerbord under VM. Man buade t o m ut aktivisten.
Så allt de gör blir bara så frl. Visst får de uppmärksamhet, men det gick IS också, men även de hatades ganska snart av alla med normalförstånd. Och det är samma här. Vem vill komma försent till jobbet? Inte många och inte för att några töntar limmat fast sig på gatan.

Av Pink Ozzy - 18 april 2023 09:01

Äntligen är allt förberett för att gå köksluckorna i morgon och äntligen kan jag ägna mig åt utearbete . Nåja, det blir till att tvätta altanfönstren först, så det blir halvute.
Har längtat så efter våren men hinner inte med trots att jag är pensionär. Dessutom är jag lite galen. I s f att koppla av så ökade jag mitt antal av sålda grönsaker och blommor.
Men nu är det äntligen vår och det ska vi vara glada åt.

Av Pink Ozzy - 17 april 2023 21:50

I helgen såg jag 2 matcher i fotboll. En engelsk och en svensk. I den engelska och den svenska matchen var det ca 15 personer på vardera plan som var utlänningar eller svenskar med utländsk bakgrund.
Här var snackar vi om olika länder. Det som var härligt att se den gemenskap och vänskap som fanns på plan både inom lagen men också mellan lagen.
Tänk om det kunde bli så också i vardagslivet. Visst, det blev en och annan bentackling, men sen tog man varandra i hand och allt var bra igen. Det är den vänskapen jag saknar när jag ser på Rapport eller läser kvällstidningar. Skärp till er. Lär av fotbollen.

Av Pink Ozzy - 17 april 2023 14:33

Idag blev jag äntligen klar med målningen. Så nu väntar jag i stort sätt bara på nya luckor och lådor som ska komma denna vecka. Skönt efter nästan 40 år få helt nya luckor. Visserligen ökade vi dom gamla på lite olika sätt, men nu var det dags att byta allt.
En kille som INTE är snickare ska byta ut de han har i köket nu. Undrar pm han vet vad han gett sig in på. Det är mycket jobb att anpassa gamla luckor och lådor till andra stommar. Men han lär väl komma på det så småningom...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards