Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under april 2022

Av Pink Ozzy - 17 april 2022 09:47

Vi får en tid framöver räkna med en sämre vattenkvalitet i våra kranar. Detta eftersom vi köper reningskemikalierna från Ryssland, Belarus och Ukraina. Det innebär att Sverige och säkert många andra länder jagar nya leverantörer. Det innebär också att Ryssland och Belarus blir av med ytterligare en produkt för all framtid.

Av Pink Ozzy - 17 april 2022 09:38

Förr sa man ofta "mycket snack och lite verkstad" och det är precis det som händer just nu i Sverige. Polisen går ut och pratar vattenkanoner, pepparkulor, DNA-kulor o s v. Men det händer ju ingenting. Istället är det tonåringar som skadar poliser och eldar upp deras bilar. Det är ren skandal. Finns ju inte en minut till väntan längre. Polisen måste omgående få anslag till de vapen de behöver för att slå ner upplopp som dessa. Det måste omgående bli ett slut på detta vanvett. Och måste Polisen skjuta skarpt så gör det. Ungjävlarna har ju redan livsfarliga vapen i form av stenar och molotovcocktails. Sluta dalta med dessa snorungar och gör vad som måste göras. Eftersom de håller på som de gör är ju risken att råka illa ut samt straffen på tok för låga. Se till att de löper en stor risk att skadas eller hamna i fängelse under minst 2 år så minskar nog intresset av att jävlas med Polisen och allmänheten.

#polisen #upplopp #straff #vattenhanoner #pepparkulor #kraftigastraffsatser #görnågotnu #malmö

Av Pink Ozzy - 16 april 2022 21:13

Det har varit väldigt ?ande i helgen. Undrar om hustrun har något att klaga på eftersom hon försöker få i mig maximalt med ?. Eftersom man tydligen också blir hård i magen av? kommer jag väl inte behöva gå på ? på en vecka. Men, men, gott är det ju.
Jag får väl gå på diet efter påsk, vad än frugan kan ha för synpunkter.
Glad Påsk på er alla förresten. ?????

#ägg #påsk

Av Pink Ozzy - 16 april 2022 10:24

Äntligen är det påsk. Äntligen är det slutätit på semlor för det här året. Jag måste nog ha satt i mig minst 15 st i år. Ja, jag kan bara inte sluta äta semlor.
Men nu är det slut och en evig väntan till mellandagarna då man ibland kan hitta de första exemplaren.

#semla #påsk #semlor

Av Pink Ozzy - 16 april 2022 10:21

Inte många som känner Ronnie O'Sullivan. Han är dock världens bäste snookerspelare och har så varit i omgångar i 25 år. Nu tycker en del ljushuvuden att han ska pensionera sig. Vilka idioter. Det är Ronnie som fört snooker där den är idag.
Idag är det bara max 5 spelare som platsar i topp 50 och är under 30. Ingen under 25. Ronnie vann sitt första mästerskap när han var 18 år. Idag består snookereliten till övervägande delen av män över 35 år. Finns 2 anledningar till det. Det är oerhört svårt att spela snooker. Det är det som gör den lika kul att titta på som curling.
Det andra är väl att dagens ungdom är för lata för att lägga ner flera 1000 timmar på träningen.
Så tyvärr alla belackare, ni får nog dras med fenomenet Ronnie O'Sullivan i några år till. Finns ingen bättre över tid.

#snooker #ronnieo'sullivan #therocket #simplythebest

Av Pink Ozzy - 16 april 2022 10:03

Nu har det varit våldsamma upplopp på flera platser. Det innebär att lagstiftningen måste ändras på flera punkter. Folk som vill komma till Sverige för att hålla rasistiska tal och bränna koraner ska inte ha rätt att komma in i landet. Det är ju det första. Försöker hen ska denne omhändertas och skickas i retur.
Sen har vi ju upploppen som allt som oftast är snorungar med dåliga hemförhållanden.
Dessa ungar ska in på ungdomsanstalt och inte släppas ut förrän de omskolats i människovärde och mänskliga värderingar mm.
Polisen ska ha allmänt att skjuta med gummikulor, använda batong, skjuta med vattenkanoner. Gärna med färgat vatten så det går att få tag i dom.
Dessa element ska, om de inte är svenska medborgare, ut ur landet.
Polisen ska vid upplopp använda all den kraft som är nödvändigt för att slå ner upploppet.
Det måste bli slut på våldsamma upplopp där bilar sätts i brand, polisbilar stjäls, saker stjäls ur polisbilar mm. Låt Polisen använda det våld de anser de behöver för att vanligt folk ska kunna leva lugnt.

#våldsamtupplopp #polis #polisen #gummikulor #vattenkanoner #nödvändigtvåld #stoppavåldet

Av Pink Ozzy - 14 april 2022 20:21

Har det verkligen blivit bättre de senaste 50 åren? Ja, självklart har de flesta fått det bättre. Färg-TVn har kommit. Liksom datorer, mobiler och mycket annat. Allt fler har fått möjligheten till en vecka i solen. Ja, jag kan räkna upp mera.
MEN!
Hur har det egentligen blivit med Taxi, post, tele, apotek, tåg, bilbesiktning, vård och skola?

De gånger jag har behövt en taxi har det funkat helt OK för mig.

Posten delas i stor del numera mellan PostNord och Citymail. Men paket kan komma från PostNord, Schenker, ICA och ett antal företag som lägger in paketen i boxar som du sedan kan öppna via en kod. Fungerar ju i princip, men jag måste gå runt till olika platser för att få ut mina paket vilket är uselt. PostNord och Citymail delar dessutom inte ut posten dagligen längre. Men man måste ändå kolla dagligen eftersom man inte vet när respektive bolag kommer med posten. Rena skandalen. Det skulle bli mycket bättre med ett bolag som delade ut post.

Hela telemarknaden har ju blivit ett enda hytter. Alla bjuder ut sina priser, men det är nästan stort omöjligt att jämföra priserna. Där borde staten verkligen gå in och styra upp hela marknaden.

Apoteken är på tok för många. De finns ju snart sagt överallt. Inom en radie av 2 mil når jag i stort sätt 5 apotek och kan dessutom hämta ut beställda mediciner på 3 platser. Vem betalar detta spektakel? Jo, vi genom skatten.

Och sen detta tågelände. Hur många tågföretag finns det i Sverige numera? Ja, jag vet inte, bara att det är på tok för många.

Bilbesiktningar har vi flera av. De lockar med billiga priser och vissa missar då i en effektiv kontroll. Jag vill veta om min bil är säker inte vara med och tävla om det bästa priset.

Vården har blivit skrämmande dålig. Det gäller både den kommunala som den privata. En släkting till mig fick inte städat på dryga 6 veckor. Dammråttorna jagade varandra och fläckar av både det ena och andra över hela golvet. Detta var ett kommunalt ålderdomshem. De privata är inte ett dugg bättre. Det fuskas och lyckas för miljarder.

Och till sist skolan. Vem har förstört skolan? Jo, regeringen som SD läppte skolan fri och föräldrar som vet allt mycket bättre än lärare som har flerårig utbildning. Sedan får ju privata skolor i stort sett samma skolpeng. Den kommunala skolan måste använda pengarna till barn med svåra förhållanden och barn med diagnoser. De privata stoppar en stor del av skattepengarna i egen ficka.

Det var en del av de senaste 50 årens förändringar. Tycker du fortfarande att det blivit bättre? Jo, gemene man har väl fått det bättre, även om Ukrainakriget nu kastar oss ett antal år bakåt i tiden. Men hur bra hade vi haft det utan ovanstående heidlösa och vansinniga delningar av branscher?

#taxi #sj #tåg #postnord #citymail #skola #friskolor #vård #privatvård #vård #ålderdomshem #bilbesiktning #apotek #alltärintebättrenu

Av Pink Ozzy - 14 april 2022 19:43

Tittar på Lyckoviken som går på TV3 och på Viaplay. Serien i sig är så typisk för en svensk serie med otroende hit och dit. Bråk och avundsjuka och allt sånt som hör till en serie.
Det som dock är frapperande är produktplaceringen av kyl-och frysföretaget SMEG. Hur kommer det sig annars att varenda hus har SMEG-kylar och frysar i köken. Gör man det i något hus så är det väl accepterat. Men i varenda kök är bara för uselt. Vad fick TV3 för detta?

#lyckoviken #smeg #produktplacering #TV3 #viaplay

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26
27
28 29 30
<<< April 2022 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards