Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 20 maj 2023

Av Pink Ozzy - 20 maj 2023 13:13

Amerika ska nu skicka stridsflygplan till Ukraina. Det gör Putin galen och hotar med vedergällning. Man hotar bl a med kärnvapen. Det får mig att mer och mer tänka på Hitler. Han hade visserligen inga kärnvapen men han hotade och anföll land efter land. Jag ser likheter....
OM nu Putin skulle använda sig av ett enda kärnvapen tror jag inte han lever mer än max någon dag till. USA kommer att peppra Putin med kärnvapen så han aldrig mer kommer att hinnas och kriget får ett snabbt, men grusligt slut och kärnvapendamm kommer att spridas över jorden och vi kommer att hamna i en svart värld som dödar.
Jag tror inte Putin fattar vad han kan ställa till med. Eller så är han kanske dödssjuk och inte bryr sig.
Vi lever just nu i en värld av vägskäl, med farliga vägar att välja.

Av Pink Ozzy - 20 maj 2023 10:13

Att ha en god renommé är viktig för att sälja bra. Man brukar säga att om msn gör ett misstag måste man göra 10 bra saker för att hamna på plus minus noll igen. Först därefter hamnar du på "den goda sidan" igen.
Just nu ligger Volvo, Scania och Systembolaget bäst till.
Däremot har H&M, bankerna, SAS m fl inte återhämtat sig från diverse negativa skrivningar. Även ICA rasar efter att det framkommit diverse insideraffärer.
Vad det gäller ICA säger jag bara "jävla idioter". Att riskera företagets rykte för att sko sig själv är en dödssynd och kommer att ta lång tid att reparera. Det enda som kan förkorta tiden är om ICA och de som felet gör en överenskommelse att återbetala, sälja alla aktier och lämna ICA. Men det lär väl tyvärr inte hända. Därför kommer ICA nu att hamna i en stor förtroendekris som kommer att bidra till att de kommer att göra sämre resultat under en längre tid.
Det som gjordes mot ICA är helt oförlåtligt och kommer att besvära ICA mycket länge. Däremot gnuggar de andra livsnedelskedjorna sina händer därför att de nu ser en ökad omsättning.
För att minska fallet för ICA gäller inte bara det jag skrev ovan, utan desto nu sänka sina priser KRAFTIGT så att folk inte ser ICA som en dyr spelare utan som en livsmedelskedjan på samma nivå som övriga utan att ge avkall på kvaliteten.
Lite att jobba med ICA.

Av Pink Ozzy - 20 maj 2023 09:50

Aftonbladet har sammanställt Sveriges stökigaste interner. De flesta gäller arbetsvägran. Jag har funderat lite på just det. Om jag skulle åka in skulle jag nog också arbetsvägra. Du kommer ju ändå ut en dag. Och det är därför fängelsestraffen i princip är en förvaring och ingen vård.
Det enda rätta är att för det första inte räkna av dagar med arbetsvägran eller någon annan förseelse. För det andra borde man kanske sitta inne tills man fått det vård man behöver och borde ha rätt till och att man inte släpps ut förrän man ser att vården fungerat och fungerar på personen i fråga.

Om man åker in på 9 månader och man vägrar att t ex arbeta så hamnar man till att börja med på 10 månader. Därefter ser man efter hur den intagna har mottagit den kunskap han har fått. Är allt OK släpps han. Men det är ju klart att man inte kan bli helt "normal" efter ca 10 månader. Därför släpps man ut på prov.

Åker man inte in igen är ju det kanon. Åker man däremot in igen ska ett straff per automatik fördubblas. M a o borde ett straff på 1 år ge 2 år.

Har man gjort som jag beskrev ovan och man kommer ut så sker inget förrän man gjort något. Då ska man bestraffas gånger 3 eller kanske t o m gånger 5 . Då kan man också sätta in helt andra resurser.

Det är är absolut ingen ultimat lösning utan ett förslag på hur man nog måste gå tillväga framöver.

MEN, det får inte vara förvar eller straff. Varje dag ska användas till vård och utbildning med några timmars arbete. Visst, det kostar. Men tänk hur glädjande det skulle bli för vården och för fången om han lyckas bli en "vanlig" människa med arbete och bostad. Dessutom bör han få hålla kontakt med vårdpersonal även under en tid efter fängelsetiden som hjälper och stöttar i svåra stunder.

Jag tror inte att alla är "elaka" busar utan många har bara hamnat snett i livet och aldrig fått hjälp. Dessutom har nog många diagnoser och som behöver särskild stöd.

Men till slut. Det är kanske dags att sluta bara in folk utan också ge dom en chans till nästintill valfri utbildning. DET skulle nog få ner brottsligheten. Det finns fler...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Maj 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards