Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 29 maj 2023

Av Pink Ozzy - 29 maj 2023 15:38

Nu blev det några timmar i trädgården igen. Idag blev det häckar som skulle klippas. Det känns i både rygg och armar. I morgon är det nog värre.
Nu är det en härligt tid. Kaprifol och syrenerna blommar för fullt. Tulpanerna sjunger på sista versen men nya blommor är på väg att blomma.
Det är en mycket föränderlig trädgård med oräkneliga växter som kommer att blomma under sommaren. Det gäller att andas in allt innan sommaren tar slut allt för fort.

Av Pink Ozzy - 29 maj 2023 11:33

Batterifabriken Northvolt som har en fabrik i Skellefteå tycks ljuga. De påstår att de gör världens grönaste batterier. Detta trots att de köper nickel och kobolt från ett ruskt företag som skitar ner överallt där de gräver.
I ryska Norilsk släpper de bl a ut 2 miljoner ton svavel i atmosfären. Det är en av världens värsta miljöbovar.
Ska kanske tillägga att svenska staten betalat mycket av Northvolts anläggning. De går även t ex billigare el som vi andra bara kan drömma om.
Nu MÅSTE regeringen gripa in så det blir en bättring i de sibiriska gruvorna.

Av Pink Ozzy - 29 maj 2023 10:04

AIKs VD och sportchef Manuel Lindberg avgår. Anledningen är det dåliga resultatet samt det som hände igår.
All heder till Lindberg, men vad som hände igår har han inte så stor skuld till. Men ett byte kanske får gnaget på fötter. Detta även om jag som urbajare gärna ser gnaget i en lägre division. ???

Av Pink Ozzy - 29 maj 2023 10:00

Nu kommer moderaterna med ett förslag som jag delvis kan hålla med om. Invandrare ska lära sig svenska och samhällskunskap för att få stanna.
Till viss del har de en poäng i detta.
Så gott man går nånstans finns det vuxna som pratar sitt hemspråk och är urusla på svenska. Även om det är svårare med svenskan ju äldre man blir så borde man kunna en grundläggande svenska. De är i regel hemma hela dagarna och har gått om tid att lära sig.
Samhällskunskap är av yttersta vikt om du ska förstå vår kultur och anpassa sig till den.
Så helt fel har inte moderaterna, även om jagvill se hela förslaget innan jag kan hålla med.

Av Pink Ozzy - 29 maj 2023 09:51

Nu sitter turkarnas Erdogan i ytterligare 5 år. Är turkarna idioter eller var det ett riggat val? Jag vara undrar.
Landet går ju uselt och inflationen är enorm. Ge mig ett skäl till varför en vanlig arbetare frivilligt skulle rösta på nån som är orsaken till detta.
Jag har varit 2 gånger i Turkiet och säger aldrig mer. Ryssar överallt. Folk som säljer diverse falska kopior överallt och prutning är ett måste.
Man är med i Nato samtidigt som han är stor vän med Putin. Det är väl som att vara både djurgårdare och aikare på samma gång.
Hela landet är ju genomruttet och ändå påstår Erdogan att han gick flest röster? Skulle inte tro det.

Av Pink Ozzy - 29 maj 2023 09:43

Igår hände det igen. Djurgården och AIK möttes på Tele2 arena och aikarna skämde ut sig igen genom att kasta smällare och bengaler och förberedde en invasion av planen. Polisen fick gripa in. Det var inte 2 poliser utan minst 50. Kostnaderna gör vakter och polis blir skyhöga så fort AIK visar sig nånstans. Vem ska betala? Troligen de som köper biljetter. Själv skulle jag kolla på Bajen med mitt nioåriga barnbarn, men det går ju inte som förr på gamla Söderstadion. Biljetterna kostar ju skjortan. Nånstans mellan 500 och 1000 kr för oss båda. Ja, jodå det finns billigare familjebiljetter och liknande, men det är skitlångt upp vilket inte min rygg klarar och interner man något utan kikare. Då kan jag lika har se på TV. Dessutom denna rök under varje match. Vanligt folk stannar ju hemma oavsett vilka lag som spelar.
Nej, för att få ordning på dräggen som förstör ska bilder tas konstant och packet fångas in före eller efter matcherna. De ska få ett minimum av 10.000 i böter och minst 5 års förbud på alla arenor från högsta till 2 divisioner ner. Visar det sig att de under en visitation har bengaler eller vapen med sig ska de inte släppas in utan de ska få samma straff som ovan. Det måste bli slut på daltandet. Nu hade DIF förberett sig sedan länge på hur de skulle hantera matchen. Men inse, detta är fotboll och inget krig. De som inte fattar det ska spärras in under matchtiden.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Maj 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards