Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 13 augusti 2023

Av Pink Ozzy - 13 augusti 2023 10:15

Tittar man på bilder och filmer över ön Maui på Hawaii vill man ju bara ge upp. Vilken total förödelse. De som bor där har kanske bott där hela sitt liv. Betalat och arbetat på sina hus. Allt är nu borta. Bränd skog och växter ska ju vara bra för växtligheten, men här blandas den goda askan med aska från bränd plast, färg och annat som INTE är bra för jorden. Så att odla något som ska ätas är inte stt tänka på. Sedan ska ju allt röjas upp vilket tar sin tid. Alla människor måste ju fram till att nya bostäder byggts ha nånstans att bo. Dessutom jobbade nog många med turism och denna näring är ju för där för lång tid framöver.
Ja, detta är början på en klimatkris som kommer att skicka många till fattigdom .

Av Pink Ozzy - 13 augusti 2023 09:52

Ska du se en enda serie i år ska du prova på Drömmarnas Hus. En tysk serie. Vi trodde att det var den tredje säsongen, för det var så de gjorde reklamen, men det är den andra. Den första går säkert på SVTPlay. Så även den andra.
Har du sett 1-2 avsnitt så är du fast. Speciellt för den underbara huvudrollsinnehavaren Vicky Maler som spelas av Naemi Florez. En fantastiskt vacker kvinna som spelar sin roll otroligt bra. Till utseende är hon ganska lik Ingrid Bergman och spelar minst lika bra.
Serien handlar om varuhuset Jonass under mellankrigstiden och allt som händer inne och kring varuhuset och när nazisterna börjar göra skaffa sig sina anhängare. Parallellt går en historia om en pub där flera av rollerna träffas. Detta är Berlin, detta är mellankrigstiden. Du blir snart så tagen att du streamar till långt in på natten. Själv tittar jag nu en andra gång på den andra omgången. Har sett den tidigare, men det är en bland ytterst få serier jag kan titta på flera gånger.
Andra serier att se flera gånger är De Fattiga Och De Rika med bl a Nick Nolte som ung. Vidare gillade jag Kampen Om Colorado eller Senteniel som den också kalla. Och den tredje är Holocaust eller Förintelsen. Detta är 4 serier som man ska ha sett innan man dör tycker jag. Det finns säkert fler, men detta är mina favoriter om jag inte har missat någon. Jo, måste lägga till en svensk serie och då blir det Hedebyborna med en ung och vacker Nina Gunke.
Så håll tillgodo i höst och vintermörkret.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards