Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 23 augusti 2023

Av Pink Ozzy - 23 augusti 2023 21:10

I Indien bor det ca 1,3 miljarder människor. Mest i världen. Spannet på utbildning och inkomst likaså. Det finns många miljoner indier som saknar arbete och lever på gatan, många livnär sig på prostitution, många lever av brått. Sen finns det fina Indien där folk har fina arbeten och tjänar bra.
Och nu är en indisk raket på väg till månen för att hämta lite is. Vilket totala vansinne. Jag vet inte vad en raket kostar, men det skulle inte förvåna mig om den kostar 1 kr per indier.
Vore det inte bättre att dela ut pengarna till de fattigaste? Vem fan bryr sig vad en raket gör i rymden om magen är tom?
I sammanhanget ska sägas att Ryssland som ligger i krig med Ukraina ändå verkar ha råd att skjuta upp en raket till månen. Nu kraschar den på månen. Hur mycket har den kostat och skulle inte dessa pengar ha gjort mer nytta med mat till folket?
Det är som jag alltid sagt, världen är på väg åt helvete.

Av Pink Ozzy - 23 augusti 2023 20:59

Wagner gruppens galne ledare Prigozjin är död. Han råkade störta med ett privatplan utanför Moskva. Det var totalt 10 döda. Är det fler än jag som tänker i en viss riktning? Var det sabotage, var det en förlupen raket? Ja vi får väl se vad som kommer fram när planet ska gås igenom. Men när det är Ryssland så får man inte svar på vad som hade hänt utan ett kontrollerat uttalande så som Putin vill ha det. Det är ju så i alla dessa länder.

Av Pink Ozzy - 23 augusti 2023 11:35

Tidöavtalet börjar bli besvärande Kristersson. Det har dykt upp nya saker och händelser som inte riktigt fanns "på den tiden". T ex koranbränningar, en sur och listig Erdogan, prishöjningar, elpriser, drivmedelspriser och mycket annat.
Vad gör då Kristersson åt det? Nja, de plockar ut småsaker och skapar lagar och regler gör småsaker.
Men Sverige behöver nu en regering somvregering och inte bråkar med varandra utan att det kommer ut något vettigt. Följande har de inte gjort ett skit åt:
Gängskjutningar. Det pågår på tok för många gängkrig och inget görs.
Koranbränningar ärcen skam för Sverige och bör inte förekomma i vårt land.
Prishöjningar på t ex mat
Drivmedelspriserna borde vara lägre med lägre skatt på drivmedel.
Elpriset måste kunna pressas med t ex lägre skatt.
Skolan, bl a ordning och reda och hjälp till behövande elever.
Vården och omsorg. Här saknas bl a mycket folk.
Äldreomsorgen som behöver mer av mycket. Bl a mer personal.

Det lovades så mycket innan valet och efter Tidöavtalet, men det händer absolut ingenting av värde. Men blir bara frustrerad av att behöva 3 år till innan nästa val. Och det är den ömma punkter. SD och M försöker profilera sig för att bli störst och småpartierna kämpar om att bli större och komma över 4%-gränsen. Vem blir kvar och vem sitter med svarte Petter efter nästa val och hamnar utanför?


Av Pink Ozzy - 23 augusti 2023 11:11

Jag lider. Jag tror att det är ett svampar i år. Och jag sitter hemma och kommer inte ut p g a en trasig rygg. Jag lider och längtar efter några timmar i svampskogen. Alla dofter, ljud och upplevelser. Inbland fick msn mängder av svamp och ibland nästan ingenting. Men det gjorde ingenting. Jag fick ju njuta av skogen.

Av Pink Ozzy - 23 augusti 2023 11:06

Nån gång i början av 80-talet diskuterade jag video med en arbetskamrat. Han var för och hade skaffat sig en. Jag var emot och ansåg att ungarna då kunde se vilket våld de ville när föräldrarna var på jobbet. Ett våld som de sedan kunde ta med sig ut på gatan.

Efter video kom sedan DVD och en massa kanaler via parabol mm. Ungarna såg massa skit de inte borde se, men såg.
Jag tittar nu dagligen i media och ser vad som hänt under dessa år.
Ungarna har i många fall blivit ligister och slår eller skjuter folk utan att bry sig. Jag är övertygad om att skolan gör detta har varit allt skit de sett på TV. Filmer de absolut inte borde se. Och säger man till någon förälder så går man svaren att de inte orkar bråka med sitt barn om det eller att jag inte har med att göra vad deras unge ser på. Jo jag tackar jag.
Jag har visserligen mycket inom media numera, men tittar på det själv. Barnen är utflugna och bestämmer själva. Jag kan skilja på verklighet och fiktion.
Men hag lider med ungdomar som p g a olika våldsfilmer dragits in i skiten.
Finns det ingen som kan dra tillbaka tiden 50 år?

Av Pink Ozzy - 23 augusti 2023 09:56

Om jag ska köpa vissa varor brukar jag jag leta efter den billigaste leverantören på Google. Varan jag letade efter idag kostar normalt 130-190 kr. Nu fick jag den för drygt 60 kr. Då är det bara att hugga till.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards