Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 26 augusti 2023

Av Pink Ozzy - 26 augusti 2023 18:52

Nu är eländet här. Översvämningsmyggen. Massor.
Jag hatar dom !
Tysta är dom också. Du hör dom inte med nu känner att de varit på dig utan att det märks. DET är översvämningsskydd. Det var väl för ca 10 år sedan jag hade 2 myggexperter här eftersom vi hade så otroligt många mygg. Det gick knappt att vara på tomten. Speciellt inte på kvällarna.
Nu vet du vad dessa mygg gör, men välkomnar de ifrån? Jo, dessa eländet kan ligga mellan 7 och 10 år i marken tills det regnar som f-n. Då kläcks de och sprider sig blixtsnabbt. Och nu är vi där. Det har regnat i flera dagar så myggorna kläcks. Maten går mitt framför ögonen på dom...
Så det är väl bara att stå ut så länge man orkar. Sen låser jag in mig i klädkapparen och stoppar bomull i nyckelhålet.

Av Pink Ozzy - 26 augusti 2023 14:34

Tur att jag har friidrotten på TV nu när jag väntar på cancer svaret. Trodde jag skulle få det igår, men så var inte fallet.
Men friidrotten ja. Egentligen är väl tiokampsmästaren den ultimate friidrottaren. 10 grenar på 2 dagar. Löpgrenarna är ju inte så tekniska som stavhopp, höjdhopp, diskus och spjut. Så de måste ju träna så oerhört mycket i olika grenar. Imponerande!
Men det har hittills funnits många sensationella resultat. T ex kulstöterskan som tog guldet från sin landsmaninna. Eller den kubanska längdhopperskan som skärpte till sig i sista efter några riktigt dåliga hopp. Och norrmannen som var så stöddig i semin och sen förlorade mot engelsmännen på upploppet. För att inte tala om italienaren som snodde gultet från den långe quatariern som egentligen var given segrare. Aha, du märkte att jag utelämnade namnen. Det gjorde jag med avsikt. Det är själva händelsen som är det intressanta och många vet ju inte ens vem Barsin är.
Nu återstår två spännande dagar, sen övergår man till Vueltan. Alltid är det något.

Av Pink Ozzy - 26 augusti 2023 10:46

När de visar namn, ålder och ranking mm på TV blir jag irriterad. Släpp inte in någon som är rankad 40 eller sämre. Vad ska dom fär att göra? Komma på plats 35?
Visst 1 på 100 kan komma bland de 10 nästa, men är det därför vi sitter framför TVn? Är det så kul att se 100-meterskval där de flesta ligger runt 10 sekunder och 1 ligger på 13. Den personen kostar förbunden mycket pengar. Räknar man ihop alla friidrottsturister så hamnar vi snabbt på miljoner i pengar och även ett stöt miljöavtryck.
Nej, inför en regel om att vara internationellt rankad bl de 40 bästa så får vi kortare och mer spännande tävlingar.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards