Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 17 augusti 2023

Av Pink Ozzy - 17 augusti 2023 10:35

Efter en händelse gör några veckor sedan fick jag veta att jag hade cancer. Hur mycket och i vilken omfattning har jag dock inte fått svar på ännu.
Så här kastas man mellan hopp och förtvivlan. Varje rörelse och varje ljud från magen registreras. Vid varje telefonsamtal rycker man till.
Väntan är olidlig. Ena dan går det rätt bra och nästa är man totalt nere i källaren. Som igår. Fick inte gjort nånting. Jag bara satt och tittade tomt på min bokhylla och tänkte på ett liv efter detta. Jag vill ge bort en hel del grejer redan nu eftersom bara 2 av 3 förtjänar att överhuvudtaget få månting efter mig. De har dock alla 3 fått hela arvet efter min s k mor och en ordentlig summa efter svärmor som hon gav oss. Ska kanske säga att hon lever. Pengarna från bägge gavs till våra barn. Vi har så vi har mat på bordet. Det räcker.
Så nu är det väl bara att avvakta domen som de ska berätta om ca 1,5 veckor. Tills dess ska jag sitta här och tänka ut en del saker.
Är det frågan om en mycket kort tid blir det också ett mycket kort liv för min s k bror. Det håller jag på att fila på. Blir det ett betydligt längre liv kanske jag kan leva upp igen. Fördelen med ett snabbt förlopp vore i s f alla andra krämpor jag har och aldrig blir av med eftersom flera av dom är kroniska.
Ja, jag går med andra ord i väntans tider.

Av Pink Ozzy - 17 augusti 2023 10:23

Det har blivit en grej att danskar och irakier bränner koraner i Sverige. Fan, håll oss utanför!
Nu är ju frågan varför. När jag går in hos någon letar jag oftast efter en bokhylla. Den säger mycket om gästgivaren. Minns en kompis som jag skulle hämta för att se på bandy. Jag åkte hem till honom och under väntan tills han var klar letade jag efter bokhyllan. Där stod den i vardagsrummet. Tom och övergiven. En enda gammal bok stod i hyllorna. Ingen trevlig syn för en bokälskare.
Men åter till koranbrännarna. Varför bränner de koranen? De har i varje fall inte läst den, det är en sak som är säker. Så varför bränna den? För mig visar det bara deras okunnighet. Och det är ingen enkel bok att läsa och tyda och med tillhörande surror och vad de nu alla heter. Jag försökte ge mig på den en gång av ren nyfikenhet, men gav upp rätt snart. Det är inte bara att läsa den utan man måste även tyda och förstå. Det är därför man inom islam har mullor, präster och allt vad de kallar sig. Det är DE som tyder, läser och "förstår" koranen och ger analfabeterna sin syn på den. Därför blir det lätt masspsykos om man bränner en koran. Då är det inte varje muslim som bildar sig en egen uppfattning, utan många får den från någon prästliknande person.
Och jag förstår fortfarande inte varför man bränner koraner. Det är ju inte koranen i sig man retar sig på utan man bränner den för att reta upp muslimer.
Skulle vi däremot all ge fan i att bry oss om varandras tro skulle alla må mycket bättre och vi slapp i varje fall en anledning till bråk och krig.
De som har bränt koraner? Ge dom till pöbeln. Dra ut dom på torget och straffa dom som förr i tiden. Men låt oss andra vara.

Av Pink Ozzy - 17 augusti 2023 09:53

Jag letar och försöker hitta svaret och har kommit fram till att jag i år bloggat i 20 år. Av dessa är det 13 på denna adress. Dessutom har jag gjort hemsidor åt mig och andra under en period.
Att göra hemsidor är i stort sätt över. Jag har visserligen en, men sen länge ingen tid med längre. Så att läsa mejl och att blogga är vad jag tycker att jag hinner med.
Nu har jag ju även gått cancer menbjag vet inte än i vilken utsträckning. Så hör du inget från mig någon dag ligger jag antingen på operationsbordet eller i en urna.

Av Pink Ozzy - 17 augusti 2023 09:24

Läste just dagens ledare i Aftonbladet. Den är så bra så det egentligen inte finns något att tillägga, så här kan ni läsa den i sin helhet.
https://www.aftonbladet.se/ledare/a/LlGA7V/var-ar-jimmie-akesson-nagonstans

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards