Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg den 20 augusti 2023

Av Pink Ozzy - 20 augusti 2023 13:25

Kristersson har bjudit in Ukrainas statschef. Men har han inte kollat upp vad han heter? Antingen har Kristersson rätt eller så har alla andra rätt. Alla tidningar mm skriver hans namn Zelenskyj utom Kristerson. Han överlämnade igår en landslagströja med namnet Zelensky, d v s utan j. Måste ju vara ytterst pinsamt för regeringen. Man ser ju dessutom ut som om Zelenskyj ut som han inte är riktigt nöjd heller. Eller är detta valfritt?

Av Pink Ozzy - 20 augusti 2023 12:44

Att maten blivit dyrare har väl inte ungått någon. Därför tycker jag att momsen borde sänkas till max 5-6%. Maten som jag menar borde sänkas är svenska varor som ...
... honung, grönsaker, frukt, fisk, bönor och linser. Det finns nog någon mer grupp om man tänker efter, men det är en bra start. Nu lär väl EU klaga på detta , men det får väl regeringen lösa. Men detta är mycket hälsosam och nyttig mat och borde ges denna sänkning om odlaren lovar att inte höja priset på varan. Det gör att folk får i sig nyttigare och svensk mat. Det vinner alla på.

Av Pink Ozzy - 20 augusti 2023 11:25

Det är säkert mycket olika i vårt avlånga land , men hos oss finns inga mygg. Ja, nån om dan, men inte fler. Så jag undrar vad som har hänt? För ca 10-15 år sedan hade vi så många så jag kontaktades myggexpert som kom hit och tog med sig ett antal mygg.
Men i år är det stendött.
Det gäller i o f s inte bara myggen. Har sett 2 nyckelpigor på hela sommaren. Ett fåtal fjärilar och vara några sländor.
Något är mycket fel. Väldigt mycket fel. Vad håller på att hända?
Även svalorna är betydligt mindre än normalt. Och det blir ju självklart när insekterna saknas. Men kan det vara miljöpåverkan? I s f är vi värre ute än jag nånsin trodde. Utan insekter dör mycket annat också. Hela kedjan från insekter till växter berörs på ett allvarligt sätt.
Jag bävar.

Av Pink Ozzy - 20 augusti 2023 09:59

Kristersson hade igår Ukrainas ledare Zeleskyj på besök. Verkar inte vara en riktig värdig meny passande en statsman.
Se bara på detta.
Grillad lax med hovmästarsås är väl på gränsen till husmanskost.
Filé Mignon har man väl på nästan varje hak
Lite övrigt till efterrätt. Dessutom ett vin på drygt 300 kr och ett på 129 kr. Det var en sparsam statsminister må jag säga.
Själv tycker jag att Sverige ska visa upp sig med älg eller ren, hjortron och lingon grönsaker från slottet . Därtill några lite finare viner om jag får be.

Av Pink Ozzy - 20 augusti 2023 08:41

Jag älskar friidrott. Egentligen varenda gren utom gång. Vad är det för jävla sport. Det finns ju inte en kotte som har markkontakt och raka knän.
Egentligen är jag emot alla bedömningssporter. De är godtyckliga och orättvisa. Dessutom är det ju inte gång. Vem går på detta viset normalt. Det t o m SER fånigt ut.
Nej, skrota gång som sport eller uppfinn en grej de har på huvudet och känner av om man har markkontakt eller ej. Har man inte det får man en stöt så man per automatik inte vill släppa marken. Då skulle det gå minst 15 minuter långsammare.

Av Pink Ozzy - 20 augusti 2023 08:35

Jag tycker generellt att Budapest är en fin stad, men ganska smutsig på sina håll. Nu när det är friidrotts-VM och tittar på TV så känner jag igen en del. T ex hjältarna torg med en massa figurer på forna ledare. Själv får jag dåliga vibbar varje gång jag ser torget. Anledningen är att vi gick med en grupp och skulle gå information om Budapest. Vi trodde ju inte att det delvis blev som det blev vid det torget. Jag vet inte om guiden genuint trodde att vi var intresserade eller om hon ville visa hur duktig hon var, men att hålla en kort berättelse med namn årtal mm var I mesta laget. Vi stod nog där i en halvtimme.
Men i övrigt kan jag rekommendera den gula spårvagnslinjen. Går du på gatan och det känns som en jordbävning så är det den gula linjen som går precis under. Väl värd en färd. Vissa broar är väl värda ett besök liksom det sandslott (tror det hette så) på en höjd på den södra Donausidan.
Parlamentsbyggnaden med alla tinnar och torn.
En bad i varmbadhusen hör till. Det finns 2 mycket kända.
Och så maten. Men ät inte nära Donau. Det kostar minst dubbelt så mycket som 3-4 kvarter in. Dessutom kan du hitta perfekta matställen med egentillverkad mat och inte fsbrikstillverkad.
Så åk gärna dit en hång i ditt liv. Det är staden, men inte regeringen värd.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2023 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards